Samen stappen zetten tegen het taboe op fertiliteitsproblemen

Gepubliceerd op 7 september 2022 om 08:56

Praten over een onvervulde kinderwens; doe je dat wel eens? Of vind je het lastig om erover te beginnen, ook omdat je niet weet hoe de ander zal reageren. 1 op de 6 koppels ervaart problemen bij het krijgen van kinderen. Toch is erover praten vaak lastig. Behandelcentrum Nij Linge wil letterlijk en figuurlijk stappen zetten tegen het taboe op fertiliteitsproblemen.

Fertiliteitsarts Grada van den Dool is oprichter en arts bij Nij Linge: ‘’ Ik spreek iedere dag patiënten die het moeilijk vinden om te praten over hun onvervulde kinderwens en de fertiliteitsbehandelingen die zij moeten ondergaan. Maar ik hoor ook verhalen van familieleden en vrienden van deze patiënten die niet goed weten hoe ze steun kunnen bieden en het gesprek aan kunnen gaan.

Op zaterdag 8 oktober organiseert Nij Linge de Walk for Fertility. Voor ieder die wil, maar zeker voor iedereen met een onvervulde kinderwens. Tijdens een prachtige wandelroute van ongeveer 5 kilometer rondom de vesting in Gorinchem kun je volop met elkaar in gesprek. Het is nu eenmaal fijner om te praten terwijl je naast iemand loopt. Je hebt meer ruimte, kunt makkelijk stiltes laten vallen en ook emotie kan er makkelijker zijn.’’

De wandeling start om 10.30 uur en zal ongeveer 1,5 uur duren. De medewerkers van Nij Linge lopen ook mee. Voor een gezonde versnapering wordt gezorgd. Aanmelden kan via de website www.nijlinge.nl.

Je ontvangt na je aanmelding meer informatie over de exacte startlocatie en route.


«   »