Cursus ‘Zicht op evenwicht’ tegen vallen onder ouderen

Gepubliceerd op 4 oktober 2022 om 13:53

Bij het ouder worden neemt de kans op vallen toe. Ruim de helft van de ouderen is bezorgd om te vallen en vermijdt daardoor activiteiten. Dit is niet nodig en daarom start Rivas ledenorganisatie op woensdag 2 november 2022 met de cursus ‘Zicht op evenwicht’ in Gorinchem. Onder deskundige begeleiding van een ergotherapeut leren deelnemers in acht bijeenkomsten van anderhalf uur weer onbezorgd actief te zijn. Dit met het doel om weer met zelfvertrouwen te bewegen, in conditie te blijven en het evenwicht te verbeteren. Dat vermindert de kans op vallen.

Wat houdt de cursus in?

Deelnemers krijgen informatie en praktische tips. Vanaf de derde bijeenkomst doen deelnemers gezamenlijk eenvoudige oefeningen (grotendeels vanaf een stoel). Wie aan de cursus wil deelnemen, moet wel in staat zijn om korte afstanden te lopen, eventueel met behulp van een rollator of wandelstok. Onderwerpen die tijdens de cursus aan bod komen variëren van leren omgaan met bezorgdheid om te vallen en het belang van lichaamsbeweging. Maar ook het voorkomen van valpartijen, risicovol en veilig gedrag en risico’s in en om het huis, passeren de revue.

Startdatum en locatie

De cursus ‘Zicht op evenwicht’ start op woensdag 2 november 2022 en duurt van 13.30 tot 15.00 uur. De vervolgbijeenkomsten zijn op 9, 16, 23 en 30 november, 7, 14 en 21 december 2022. De herhalingsbijeenkomst is op 22 februari 2023. De cursus vindt plaats in Gemeenschapshuis De Bogerd, Willem de Vries Robbéweg 100 in Gorinchem.

Kosten

De kosten van de cursus bedragen € 150,- inclusief cursusboek. Leden van Rivas ledenorganisatie krijgen 20 procent korting. VGZ vergoedt deze cursus vanuit de aanvullende verzekering. Deelnemers kunnen hiervoor hun budget voor preventie gebruiken. Ook andere verzekeraars bieden dergelijke tegemoetkomingen.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.rivas-ledenorganisatie.nl.

foto: Rivas


«   »