Open huis bij dagbesteding De Plataan

Gepubliceerd op 4 november 2022 om 09:19

Bent u, voor uzelf of voor uw naaste, op zoek naar een gezellige, kleinschalige dagbestedingslocatie? Neem dan eens een kijkje bij De Plataan in Gorinchem. Dat kan tijdens de open dag op zaterdagochtend 12 november a.s.

‘Met veel enthousiasme en humor ontvangen wij in onze huiselijke ruimte van maandag tot en met vrijdag cliënten die voornamelijk woonachtig zijn in Gorinchem’, vertelt locatiecoördinator Marloes van Soest. ‘Samen met onze vaste vrijwilligers bieden wij een gevarieerd dagprogramma aan. We bespreken het nieuws, bewegen, wandelen, genieten van muziek en doen activiteiten waar het heden en verleden centraal staan. Samen maken we er een gezellige en zinvolle dag van. We werken namelijk ook aan de vaardigheden van onze cliënten, zodat zij langer veilig thuis kunnen blijven wonen.’

Persoonlijke aandacht

Het kleine team van De Plataan kent alle deelnemers aan de dagbestedingsactiviteiten goed. Marloes: ‘Mensgerichte zorg staat bij ons centraal. Dit betekent dat we naast het begeleiden van de groep óók oog hebben voor de individuele mens. We vragen hoe het met iemand gaat en nemen de tijd voor het antwoord. Ook bieden we cliënten activiteiten aan die passen bij zijn of haar vaardigheden en interesses.’

Gezelligheid en vriendschap

Mevrouw Lemmen bezoekt De Plataan twee keer per week en mevrouw Rademaker is zelfs drie dagen per week te vinden in de gezellige dagbestedingslocatie van Rivas. Uit hun bezoeken is een waardevolle vriendschap ontstaan. ‘Beide dames houden van gezelschap en een praatje maken. Daarbij vinden ze het ook fijn om ‘bij de tijd’ te blijven door te luisteren als de krant wordt voorgelezen en daarna over het nieuws te praten. Wel geven deze cliënten aan een kleine voorkeur te hebben voor de positieve artikelen, aangezien er al genoeg narigheid in de wereld is’, besluit Marloes met een glimlach.

Kom kijken

Op zaterdag 12 november 2022 organiseert De Plataan van 10.30 – 12.30 uur een open huis voor iedereen de ruimte wil bewonderen of meer informatie wil over het deelnemen aan dagbesteding. Het adres is Mollenburgseweg 14 in Gorinchem. Dagbesteding de Plataan is gevestigd in woonzorgcentrum De Schutse.

Mevrouw Lemmen en mevrouw Rademaker danken hun vriendschap aan De Plataan.


«   »