Het delen van het verhaal rondom jouw onvervulde kinderwens

Gepubliceerd op 9 november 2022 om 12:22

Nij Linge lanceert de app ‘Stamps’ voor haar patiënten in de Week van de Vruchtbaarheid

Van 7 tot en met 13 november is het de Week van de Vruchtbaarheid. In deze themaweek wordt er op Europees niveau aandacht gevraagd voor de impact van een onvervulde kinderwens.

Kinderwenscentrum Nij Linge uit Gorinchem lanceert in de Week van de Vruchtbaarheid een samenwerking met de app ‘Stamps’. Een gratis app voor communicatie met dierbaren rondom een medisch traject.

Stamps is een initiatief van een moeder en dochter die te maken kregen met de diagnose borstkanker met intensieve behandelperiodes tot gevolg. Zij zochten een manier om hun verhaal te delen met dierbaren en tegelijkertijd emoties te verwerken door het medisch traject van zich af te schrijven. Zij ontwikkelden in het afgelopen jaar de app Stamps. In de app ‘Stamps’ kun je je verhaal opschrijven, foto’s uploaden en delen met wie je daarvoor uitnodigt via een persoonlijke code. Volgers van je dagboek kunnen in de app laagdrempelig een berichtje, kaartje of bloemetje sturen.

Delen en verwerken

Grada van den Dool, oprichter en fertiliteitsarts bij kinderwenscentrum Nij Linge ziet de toegevoegde waarde van de ‘Stamps’ app voor haar patiënten: ‘’Mensen vinden het moeilijk om over hun ongewenste kinderloosheid te praten. Het is een heel kwetsbaar en persoonlijk onderwerp.
Ongewenste kinderloosheid laat je niet zomaar los en kan je dag en nacht gaan beheersen.

De simpele vraag ‘Hoe gaat het met je?’ is altijd goed bedoeld, maar soms wil je het vermijden om te moeten antwoorden of om steeds hetzelfde verhaal te vertellen. In de app ‘Stamps’ kun je je verhaal eenvoudig opschrijven en delen met dierbaren. Door je verhaal te delen, kun je ook meer steun en verbinding met familie en vrienden ervaren tijdens een behandelperiode. ’’

De app ‘Stamps’ is gratis te downloaden in de App Store of Google Playstore.


«   »