Cliëntenraad Beatrixziekenhuis zoekt nieuwe leden

Gepubliceerd op 10 november 2022 om 11:29

Onze patiënten en hun naasten hebben een stem in hoe we de dingen aanpakken in het Beatrixziekenhuis. Daarom heeft het Beatrixziekenhuis een Cliëntenraad die de directie gevraagd en ongevraagd adviseert over allerlei onderwerpen. De Cliëntenraad van het ziekenhuis heeft nu plaats voor nieuwe leden. Wilt u ook meedenken en adviseren over hoe we de zorg voor patiënten zo goed mogelijk inrichten? Laat het ons weten!

Profiel kandidaat

De Cliëntenraad Beatrixziekenhuis zoekt nieuwe leden. Interesse? Kijk hier voor meer informatie over de werkzaamheden en het profiel van de beoogde kandidaten te vinden. Van leden wordt gevraagd dat zij ongeveer 8 - 10 uur per maand beschikbaar zijn. Bewoners uit het Rivas verzorgingsgebied worden van harte uitgenodigd om te solliciteren naar de openstaande vacatures.

(meer tekst onder foto)

foto: Rivas

Motivatie

Marchel Schilten is een van de leden van de Cliëntenraad Beatrixziekenhuis. Hij legt uit wat de rol van de Cliëntenraad is en waarom dit adviesorgaan zo belangrijk is. ‘De Cliëntenraad bewaakt de belangen van patiënten. Wij kijken vanuit het patiëntperspectief naar huidig en toekomstig ziekenhuisbeleid. Dat houdt in dat we bijvoorbeeld advies geven over de aanpak van lange wachttijden op de poliklinieken, over gastvrijheid, dat we meedenken over de inzet van digitale toepassingen, maar ook bijvoorbeeld of er voldoende afleiding is op afdelingen waar kinderen voor behandeling komen.’
Wat zijn motivatie is om aan de Cliëntenraad deel te nemen? ‘Ik vind het heel belangrijk dat bij alle ontwikkelingen en vernieuwingen het patiëntperspectief wordt bewaakt. Dat we dingen doen die de zorgervaring voor patiënten en hun naasten beter maakt en dat we daarbij nooit dat patiëntperspectief uit het oog verliezen. Dat motiveert mij enorm om me hiervoor in te zetten.’

Meer informatie

Meer informatie over de Cliëntenraad Beatrixziekenhuis is te vinden op de website. De Cliëntenraad van het Beatrixziekenhuis is bereikbaar via clientenraad@rivas.nl.


«   »