Gemeente wil streekziekenhuis met Spoedeisende Hulp behouden

Gepubliceerd op 14 december 2022 om 13:02

Onze gemeente zet zich landelijk in voor behoud van spoedeisende hulp van streekziekenhuizen, zoals het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Dat gebeurde vrijdag 2 december tijdens de algemene ledenvergadering van de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten). Dit is een vergadering waar gemeenten zich duidelijk uitspreken over belangrijke thema’s. 

Veel steun van andere gemeenten

Tijdens deze vergadering diende de gemeente Gorinchem een motie in om aandacht te vragen voor het behoud van de nabijheid en bereikbaarheid van streekziekenhuizen en de Spoedeisende Eerste Hulp (SEH) in de regio. De motie werd met 98% van de stemmen aangenomen, dat betekent dat bijna gemeenten de gemeente Gorinchem steunen.

Zorg in de regio is belangrijk

Het doel van de motie is het ministerie van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) er toe te bewegen de gevolgen van het laten verdwijnen streekziekenhuizen en Spoedeisende Eerste Hulp in beeld te brengen. Streekziekenhuizen met spoedeisende hulp zijn heel belangrijk voor een regio als het gaat om voorzieningen in de buurt.  Gaan deze voorzieningen weg, dan ontstaat een ongelijkheid in kansen voor inwoners. Dat willen we voorkomen.   


«   »