Beatrixziekenhuis geeft embracedoeken aan vrouwen met borstkanker

Gepubliceerd op 6 februari 2023 om 12:00

Dankzij een schenking van Stichting Roparun (€. 3742,50) heeft het Beatrixziekenhuis embracedoeken kunnen aanschaffen. Deze zijdezachte omslagdoeken zijn gemaakt voor vrouwen met borstkanker en bieden letterlijk en figuurlijk warmte.

In het Beatrixziekenhuis worden ieder jaar zo’n 120 vrouwen geopereerd aan borstkanker. Na deze diagnose volgt een periode met behandelingen en onderzoeken. En vaak zijn dat onderzoeken waarbij je je lichaam ontbloot. Dat maakt je natuurlijk extra kwetsbaar in een periode waarin je je toch al erg kwetsbaar kunt voelen. Aan alle patiënten met borstkanker die in aanmerking komen voor een operatie, wordt nu de embracedoek uitgereikt dankzij deze schenking van Stichting Roparun.

Oncologieverpleegkundige Mathilde van Zijtveld legt uit: ‘De embracedoek is een omslagdoek die je kunt omslaan als je ontbloot bent en van onderzoek naar onderzoek gaat. Maar ook als je wat extra warmte kunt gebruiken. Of als je nerveus bent en wat comfort zoekt. Iedereen die de doek van ons krijgt, mag deze houden en blijven gebruiken. We weten uit ervaring dat mensen dit heel fijn vinden, dat het letterlijk en figuurlijk warmte geeft.’

Op de foto overhandigt oncologieverpleegkundige Mathilde van Zijtveld tijdens Wereldkankerdag de eerste embracedoek aan Caroline Schouten, patiënt in het Beatrixziekenhuis.


«   »