Dit is waarom het Beatrixziekenhuis de best mogelijke score haalt voor knieprothesen

Gepubliceerd op 17 februari 2023 om 10:49

Volgens het toonaangevende onderzoek ‘beste ziekenhuizen en klinieken 2022’ van Elsevier Weekblad, blinkt het Beatrixziekenhuis uit in het plaatsen van knieprothesen: we haalden hiervoor zelfs de hoogst mogelijk score op basis van 82 indicatoren. Deze indicatoren hebben onder meer betrekking op de patiënttevredenheid, de uitkomsten van de behandeling en de gehele ziekenhuisstructuur rondom de behandeling.

Orthopedisch chirurg Marjolijn Henket licht toe waarom we deze hoge score hebben kunnen behalen: ‘We zorgen bij deze ingreep van A tot Z voor onze patiënten. Dat begint al ver voor de operatie zelf, met uitgebreide uitleg op de polikliniek over wat je kunt verwachten. Er is zelfs een speciaal voorlichtingsspreekuur voor alle patiënten die een knieprothese krijgen. Niet alleen een orthopeed is daarbij aanwezig, maar ook een verpleegkundige en een fysiotherapeut die voor en na de operatie voor de patiënt zorgen.

Dat we zo goed scoren komt niet alleen doordat we deze operatie erg goed kunnen uitvoeren. Onze orthopedisch chirurgen en OK-teams zijn daar inderdaad heel goed in, maar heel veel ziekenhuizen zijn daar goed in. Deze hoge score is dus ook het gevolg van de bijzondere inzet van het volledige team in het Beatrixziekenhuis – van de gastvrouwen tot de fysiotherapeuten, van de verpleegkundigen tot de voedingsassistenten. In patiënttevredenheidsonderzoeken zien we iedere keer weer dat patiënten hoge scores geven voor zowel de uitkomst van de operatie als voor zaken zoals de kundigheid en vriendelijkheid van de verpleegkundigen en de snelle revalidatie. De hoge score in Elsevier zie ik dus vooral als de uitkomst van de inzet van het volledige team medewerkers van het Beatrixziekenhuis.’

foto: Rivas


«   »