De Rivas Planetree Awards zijn uitgereikt

Gepubliceerd op 20 februari 2023 om 10:22

Bron: Rivas

We hebben deze week de Rivas Planetree Awards uitgereikt. Collega's die op een bijzondere manier bijdragen aan onze mensgerichte zorg volgens de standpunten van Planetree krijgen deze prijs.

Planetree staat voor zorg zoals je jouw dierbaren gunt. Binnen Rivas werken we al bijna twintig jaar volgens die leidraad. Hiermee wordt continu gewerkt aan verbetering van de zorg en het welzijn van de cliënten. De traditie van de Rivas Planetree Awards is er om jaarlijks collega's, initiatieven, projecten of teams in het zonnetje te zetten die hier op hun eigen manier aan bijdragen. Er zijn ook dit jaar weer mooie nominaties ingestuurd. De volgende winnaars hebben deze week een Rivas Planetree Award in ontvangst mogen nemen:

Team dagopvang Urologie

De verpleegkundigen van deze afdeling weten door deskundigheid, inlevingsvermogen en zorgvuldigheid de juiste toon en houding aan te nemen. Zo kan de patiënt vol vertrouwen zich overgeven aan het onderzoek en de behandeling. Ze delen hun ervaringen en deskundigheid aan veel collega’s van Rivas. Mensgerichtheid op zijn best!

Beeldzorg in de wijk

Bij beeldzorg in de wijk valt mensgerichte zorg en digitalisering in de wijkverpleging samen. Het team heeft de omslag kunnen maken van fysieke zorg naar beeldschermzorg. Deze ontwikkeling is toekomstbestendig en cliënten kunnen leiding blijven houden over hun leven en gezondheid. Een echte voorloper van mensgerichte digitalisering.

Hans Schlieker

Al meer dan 25 jaar zorgt Hans voor een mooie, geurende, smaakvolle en opgeruimde omgeving. Hans geniet ervan om te zien dat de bewoners zich prettig voelen in zijn mooie tuin. Maar naast zijn werk als tuinman verhuist hij meubels, sjouwt hij dozen en pakt hij alles aan wat hem gevraagd wordt. Hans draagt bij aan het gevoel van thuis onder de bewoners van Waerthove. Als het slecht weer is, trekt hij zijn modderige schoenen uit en loopt hij op zijn sokken Waerthove binnen. Daarmee is Waerthove net als thuis.

Brenda van Ooijen, afdeling de Giessen (Waerthove)

Het bieden van een zinvolle dagbesteding, met behoud van leiding op hun leven zodat bewoners zich waardevol voelen; bij dagbesteding de Giessen gebeurt het! Brenda is de grote kartrekker, uitvinder en uitvoerder van de dagbesteding. Zij zorgt ervoor dat de dagbesteding en de bewoners zich verder door kunnen ontwikkelen. Door echte producten te maken en deze te verkopen, is de dagbesteding meer dan alleen gezelligheid.

Hetty Bezemer

Verbinder, creativiteit en samenwerken zijn woorden die bij Hetty passen. Met haar werk als activiteitenbegeleidster en vrijwilligerscoördinator weet ze de term ‘informele zorg’ duidelijk te maken in de dagelijkse praktijk. De activiteiten die Hetty organiseert voor en met bewoners zijn bijzonder van aard en een voorbeeld voor anderen. Over een niet al te lange tijd gaat Hetty met pensioen, woonzorgcentrum Tiendwaert zal haar gaan missen.


«   »