‘Dementie en levenseinde’ is onderwerp in het Alzheimer Café Gorinchem

Gepubliceerd op 27 februari 2023 om 09:25

donderdag 9 maart - 19.30 uur

Er spelen veel vragen rondom dit thema. Hoe houdt u bij dementie zelf zoveel mogelijk regie op het einde van uw leven? Zijn uw wensen bekend bij uw huisarts en omgeving?  Vaak spelen er ook vragen rondom  euthanasie bij dementie, kan dat ?  Waarom wel of niet? Wat is de rol van de huisarts  en de scen-arts  hierbij?  Wat kan en moet u zelf regelen ? Hoe ziet de wet en regelgeving eruit? 

Deze avond gaan we in gesprek met  Franca Horstink, specialist Ouderengeneeskunde en scen-arts en met oncologie verpleegkundige Christa Los. Beiden zijn werkzaam voor het Palliatief Adviesteam Midden Nederland. Zij hebben te maken met bovenstaande vragen. Christa zal haar persoonlijke ervaringen rondom euthanasie bij dementie delen met ons. 

Ook casemanagers dementie zijn aanwezig om op vragen in te gaan. Iedereen die te maken heeft met dementie is van harte welkom!

Alzheimer Café Gorinchem

  • Gemeenschapshuis De Bogerd, De Vries Robbéweg 100
  • Inloop 19.00 uur: de koffie staat klaar.
  • Start 19.30 uur.

Er is een boekentafel, een pauze en ruim de gelegenheid tot het stellen van vragen. 

Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig. 

Meer weten? Voor meer informatie kunt u tijdens kantooruren bellen met ouderenadviseur Suzanne Visser van het Sociaal Team via 06 50747205 of mailen naar suzanne.visser@meevivenz.nl. Of kijk op Alzheimer Café Gorinchem Drechtsteden en Alblasserwaard | Alzheimer Nederland (alzheimer-nederland.nl)


«   »