Huisartsenpost Gorinchem gaat 100% elektrisch rijden

Gepubliceerd op 17 mei 2022 om 12:06

Volop lachende gezichten vandaag bij de huisartsenpost in Gorinchem. Jan Wijnmaalen, huisarts en vicevoorzitter van het bestuur van Huisarts en Zorg, kreeg uit handen van Erik van Kuilenburg van De Waal Autogroep de autosleutels uitgereikt van twee nieuwe knalgele elektrische Volkswagens ID4. Daarmee is de huisartsenpost in Gorinchem een van de eerste posten in Nederland die met volledig elektrische huisartsen-auto’s visites gaat rijden.
op de fotoJan Wijnmaalen (l) krijgt de sleutels overhandigd van Erik van Kuilenburg van De Waal Autogroep (r) in aanwezigheid van de MMA’s – Jeroen van der Heijden, Hans Marai en Adrie Boon. – foto: de Regt fotografie

De Mobiel Medisch Assistenten (MMA’s) Adrie, Hans en Jeroen waren voor de overhandiging van de sleutels extra naar het werk gekomen. Als chauffeurs van de nieuwe auto’s brengen zij de huisartsen in de avond-, nacht- en weekenduren snel en veilig naar patiënten in de regio. De chauffeurs beschikken over medische kennis en assisteren tijdens (spoed)visites. Daarvoor zijn de nieuwe huisartsenauto’s ook uitgerust met speciale functies. Ze zijn voorzien van een tweede accu voor de benodigde apparatuur. Er is meet- en diagnostische apparatuur aan boord en de auto beschikt over een opberg- en koelmogelijkheid voor medicatie. Vanuit de auto kan de MMA met de portofoon ook rechtstreeks contactleggen met de C2000 meldkamer.

Duurzame keuze
Het was voor Huisarts en Zorg een vanzelfsprekende keuze om over te stappen op elektrische auto’s. “De Volkswagen ID4 is een hele geschikte auto om onze huisartsen veilig naar de patiënt te brengen, terwijl we daarnaast ook een bijdrage leveren aan de klimaatdoelstellingen”, aldus Jan Wijnmaalen. In overleg met Rivas zijn er bij de ingang van de Huisartsenpost twee elektrische laadpalen geplaatst. Hierdoor kunnen de auto’s tussen de visites door opladen en staan ze altijd startklaar.


 »