Gorinchem Gezond Week start met gezond ontbijt

Gepubliceerd op 27 juni 2022 om 17:02

De Gorinchem Gezond Week is vanochtend van start gegaan met een gezond ontbijt op het stadhuis. Aan tafel zaten partners die vanaf het begin betrokken zijn bij het initiatief Gorinchem Gezond. Wethouder van der Geest schoof ook aan. Hij bedankte alle aanwezigen voor hun inzet en bijdrage aan de Gorinchem Gezond Week die tot en met 2 juli duurt. Wethouder van der Geest en deelnemende partners tekenden ook een convenant. Daarmee benadrukken ze het belang van een gezonde leefstijl.

Activiteiten

De activiteiten en workshops op het gebied van gezonde leefstijl zijn in alle wijken van Gorinchem. Zo is er een wandel-challenge, voorlichting over gezonde voeding in buurthuizen, een lifestylemarkt bij WKS2 en nog veel meer. De volledige weekkalender staat op de www.gorinchembeweegt.nl

Convenant

Tijdens het ontbijt ondertekende wethouder Van der Geest een convenant. Met het zetten van de handtekening laat hij weten dat de gemeente een gezonde leefstijl voor haar inwoners erg belangrijk vindt. De aanwezige partijen werd gevraagd het convenant ook te tekenen.

Gorinchem Gezond Community

De Gorinchem Gezond Community is een netwerk van Gorcumse maatschappelijke partners, ondernemers, professionals en de gemeente. Een netwerk van experts dat wil bijdrage aan een gezonder Gorinchem en zich sterk maakt voor een gezond leven voor alle inwoners van Gorinchem. Ze geven advies over én hulp bij een gezond leven. Denk aan fysiotherapie- en  huisartspraktijken of gewichtscoaches. Ook sportkantines en supermarkten kunnen meedoen. De partners van Gorinchem Gezond maken gezonde keuzes leuker en makkelijker.

Gorinchem Gezond

Met Gorinchem Gezond laten we zien dat een gezonde leefstijl niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn. Het zit in de kleine dingen. Kleine stappen maken een groot verschil. Gorinchem Gezond helpt daarbij door bijvoorbeeld gezonde keuzes rondom voeding, beweging, ontspanning, slaap, verbinding met anderen en verbinding met jezelf te faciliteren en stimuleren.

Meer informatie

Inwoners die hulp kunnen gebruiken bij het aanmeten van een gezonde leefstijl of partners die zich willen aanmelden, gaan naar de website van Gorinchem Beweegt; www.gorinchembeweegt.nl/gezond. Hier staat alle informatie over Gorinchem Gezond.

foto: Gemeente


«   »