Voor geplande zorg naar het buitenland of een dure privé kliniek? Nergens voor nodig!

Gepubliceerd op 9 juli 2022 om 10:37

Zorg kan gewoon doorgaan in zelfstandige behandelcentra in Nederland

Voor zorg naar het buitenland omdat er in Nederland geen plek is? ‘’Nergens voor nodig!’ , zegt Els van Doorn, gynaecoloog en directrice van Vrouwenkliniek Ellesie. ‘’Je kunt via de huisarts gewoon bij onze behandelcentra in Boxmeer of Gorinchem terecht. Binnen enkele weken kan een intake worden ingepland.’

Els van Doorn: ‘’ Minister Kuiper spreekt over het verplaatsten van zorg naar het buitenland of naar ‘privé klinieken’. Je hoeft echt niet naar het buitenland te gaan en allerlei extra kosten te maken voor een behandeling of poliklinische ingreep. In Nederland is er nog genoeg ruimte bij de zelfstandige klinieken. De term ‘privé kliniek’ klopt niet.

Dit geeft een beeld dat een kliniek veel duurder zou zijn en dat niet iedereen er welkom is. Ellesie Vrouwenkliniek is een zogenaamd zelfstandig behandelcentrum, gefocust op gynaecologische zorg voor vrouwen. Je kunt bij ons met een doorverwijzing van de huisarts terecht en we hanteren hetzelfde verdienmodel als ziekenhuizen. We declareren de zorgkosten bij de zorgverzekeraars".


«   »