Cursus ‘Dementie, en nu?’ voor mantelzorgers

Gepubliceerd op 23 juli 2022 om 12:48

Rivas ledenorganisatie organiseert in samenwerking met Gemeente Gorinchem vanaf donderdag 22 september 2022 de cursus Dementie, en nu? Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor mantelzorgers van een persoon met dementie. Inwoners van gemeente Gorinchem kunnen gratis deelnemen aan deze cursus. 

De deelnemers worden in een groep van maximaal twaalf personen professioneel begeleid. Zij doen nieuwe inzichten, kennis en vaardigheden op die hen helpen beter het hoofd te bieden aan de soms uitdagende zorgsituatie. De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten van 10.00 tot 12.00 uur en vindt plaats in Gemeenschapshuis De Bogerd, Willem de Vries Robbéweg 100 in Gorinchem.

Ondersteuning en begrip

Na de diagnose van een vorm van dementie zijn er vaak veel vragen. Niet alleen praktische vragen, maar ook op emotioneel vlak. Om als mantelzorger de zorg voor een persoon met dementie vol te houden, helpt het om meer te weten over dementie, de impact ervan, hoe ermee om te gaan en te weten welke ondersteuning mogelijk is. 

Dit helpt mensen met dementie om langer zelfstandig in hun vertrouwde omgeving te wonen, met behoud van kwaliteit van leven. Een geriatrieverpleegkundige van het Geriatrisch Onderzoek en Adviescentrum (GOAC) van Rivas Zorggroep en een sociaal werker van MEEVivenz geven deelnemers van deze cursus meer inzichten, kennis en vaardigheden. Ook is er ruimte voor reflectie met deelgenoten over de behandelde onderwerpen.

Data

De cursus start op donderdag 22 september en vindt plaats van 10.00 tot 12.00 uur in Gemeenschapshuis De Bogerd, Willem de Vries Robbéweg 100 in Gorinchem. De vervolgbijeenkomsten zijn op 6 oktober, 20 oktober, 3 november, 17 november, 1 december, 15 december 2022, 5 januari, 19 januari en 2 februari 2023.

Aanmelden

Inwoners van gemeente Gorinchem kunnen gratis deelnemen aan deze cursus. Deelnemers ontvangen bovendien het boek ‘Dementie en nu?’ en handige naslagwerken. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.rivas-ledenorganisatie.nl of telefonisch via Mantelzorgsteunpunt Gorinchem: 0183-659 540.


«   »