KWF trots op trouwe collectanten

Gepubliceerd op 31 juli 2022 om 11:13

In de week van 5 september t/m 11 september vindt de jaarlijkse KWF-collecteweek plaats. Dit jaar is die voor het eerst volledig digitaal. Dat betekent dat collectanten niet meer met de collectebus, maar met het nieuwe collectebord met QR-code langs de deuren gaan. 

“KWF maakt als eerste goed doel in Nederland de overstap naar een volledig digitale huis-aan-huis collecte”, zegt Carola Verbraak, collectecoördinator van KWF-team Gorinchem. “Het digitale betaalverkeer is tenslotte al jaren in opmars. En het is veiliger voor onze collectanten, die nu niet meer met contant geld over straat hoeven. Om te doneren, scannen mensen gewoon de QR-code die op het collectebord staat, en de betaling verloopt vervolgens via iDEAL. Eenmalig, veilig en anoniem.”

Een ander voordeel van het collectebord is dat je als collectant online op elk moment kunt zien hoeveel je hebt opgehaald. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om mobiel te collecteren, en ook die opbrengsten worden voor je bijgehouden. Verbraak: “Dat je je opbrengst zo exact kunt volgen, is heel leuk. Ik merk bijvoorbeeld dat ik er best fanatiek van word. Want hoe meer je ophaalt, hoe meer KWF kan betekenen voor mensen met kanker. En daar doen we het allemaal voor.”

“Wij zijn trots op al onze collectanten, die geld inzamelen voor KWF”, vervolgt zij. “Wij zijn erg dankbaar dat wij ook veel trouwe vrijwilligers hebben. Dit waarderen wij dan ook graag met een oorkonde en een klein geschenkje, zoals bijvoorbeeld een mooie speld. Sommige van onze collectanten hebben in al hun actieve jaren zelfs de bronzen, zilveren én gouden speld mogen ontvangen. We hebben er zelfs een paar die al 40 jaar voor KWF collecteren, die we een tinnen collectebusje cadeau mochten doen.” 

Wil je ook zulk dankbaar werk doen, in slechts 2-3 uurtjes in je eigen buurt? Meld je dan aan als collectant via kwf.nl/collecteermee. Ook kun je je opgeven als digitale collectant. Dan haal je gemakkelijk geld op via bijvoorbeeld WhatsApp of Facebook. Verbraak vult aan: “Het is sneller als je je rechtstreeks bij mij aanmeldt. Stuur een mail naar carola.verbraak@icloud.com. Collecteren doe je niet alleen voor een ander, ook voor jezelf, want helpen maakt je happy”, besluit de coördinator.


«   »