Neem een kijkje bij dagbesteding De Bliek

Op zaterdag 8 oktober a.s. opent dagbesteding De Bliek zijn deuren voor het publiek. Van 14.00 – 16.00 uur staat het enthousiaste team klaar voor een rondleiding door de Rivas-locatie. De medewerkers vertellen u graag over alle mogelijkheden voor zowel dagbesteding als dagbehandeling.

Lees meer »

Kunstenaars OutsiderArt en Toltheater stralen in De Passage

De kunstenaars van OutsiderArt en de spelers van het Toltheater, samen het Creatief Centrum van Syndion, zijn te zien in één van de etalages in De Passage in Gorinchem. Niet alleen zijn hier kunstwerken van hen te zien. De kunstenaars en spelers zijn zelf ook ‘in de etalage gezet’ door middel van een levensgrote groepsfoto gemaakt door fotograaf Johannes van Camp.

Lees meer »

Openstelling Vergeet-me-niet-route

De vergeet-me-niet-route in Hoog Dalem is geopend voor inwoners met dementie. De wandelroute helpt inwoners van Het Gastenhuis om hun weg naar het nabijgelegen winkelcentrum Hoog Dalem te vinden en weer terug.

Lees meer »

Duizendste baby geboren in Beatrixziekenhuis

Donderdag was het een speciale dag in het Beatrixziekenhuis. Kleine en lieve Noémy Boogaard had namelijk de eer om dit jaar als duizendste kindje ter wereld te komen in het Beatrix Geboorte- en kindcentrum. Op de foto stralen papa en mamavan trots, net als het team van artsen en verpleegkundigen.

Lees meer »

Mag Spoedeisende hulp blijven?

Woensdag was burgemeester Reinie Melissant in Nieuwspoort. Samen met de burgemeesters van Winterswijk en Goes ontvingen zij Tweede Kamerleden. De gesprekken gingen over het behoud van de spoedeisende hulp (SEH) in de streekziekenhuizen.

Lees meer »

Rijbewijskeuringen CBR in Gorinchem

Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een zgn. groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer u om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR.

Lees meer »

Herhaalprikronde met vernieuwd vaccin vanaf 19 september van start

Iedereen van 12 jaar en ouder kan dit najaar een herhaalprik tegen corona halen. Mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden en zorgmedewerkers met patiënten-en/of cliëntencontact zijn als eerste aan de beurt. Zij krijgen vanaf 13 september 2022 een uitnodiging en kunnen vanaf 19 september 2022 op afspraak terecht bij de GGD. Hierna kan iedereen vanaf 12 jaar die dat wil uit voorzorg een herhaalprik krijgen.

Lees meer »

Lezing over osteoporose

Rivas ledenorganisatie organiseert een informatieavond over osteoporose. Na het dertigste levensjaar vermindert de botkwaliteit. Als de kwaliteit van de botten te sterk afneemt kan er osteoporose ontstaan. Dan is bij vallen het risico op een botbreuk groter. Internist Martijn Canoy, gespecialiseerd verpleegkundigen Bea Branderhorst en Ellen van Kappel en diëtist Marieke Bouma-Rietema vertellen wat osteoporose is, welke behandelingen mogelijk zijn en hoe osteoporose voorkomen kan worden. 

Lees meer »

Samen stappen zetten tegen het taboe op fertiliteitsproblemen

Praten over een onvervulde kinderwens; doe je dat wel eens? Of vind je het lastig om erover te beginnen, ook omdat je niet weet hoe de ander zal reageren. 1 op de 6 koppels ervaart problemen bij het krijgen van kinderen. Toch is erover praten vaak lastig. Behandelcentrum Nij Linge wil letterlijk en figuurlijk stappen zetten tegen het taboe op fertiliteitsproblemen.

Lees meer »

Investeer nu in de wijkverpleging van morgen

De toekomst van de zorg is thuis. In de eigen omgeving herstellen mensen sneller. Goede zorg thuis staat of valt met deskundige wijkverpleging. Maar is die wijkverpleegkundige er straks nog wel? De wijkzorg staat onder enorme druk. Daarom luiden wij, 19 zorgorganisaties, de noodklok. De toekomst van de wijkverpleging staat op het spel!

Lees meer »

Cursus ‘Dementie, en nu?’ voor mantelzorgers

Regio, 19 augustus 2022 - Rivas ledenorganisatie organiseert in samenwerking met Gemeente Gorinchem vanaf donderdag 22 september 2022 de cursus Dementie, en nu? Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor mantelzorgers van een persoon met dementie. Inwoners van gemeente Gorinchem kunnen gratis deelnemen aan deze cursus. De deelnemers worden in een groep van maximaal twaalf personen professioneel begeleid. Zij doen nieuwe inzichten, kennis en vaardigheden op die hen helpen beter het hoofd te bieden aan de soms uitdagende zorgsituatie. De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten van 10.00 tot 12.00 uur en vindt plaats in Gemeenschapshuis De Bogerd, Willem de Vries Robbéweg 100 in Gorinchem.

Lees meer »