Benoeming nieuwe directeur Rivas wijkverpleging

Per 1 mei 2023 wordt Sandra Harsveldt-Quist directeur van het domein Wijkverpleging bij Rivas Zorggroep. Na een korte inwerkperiode zal zij vanaf 12 mei a.s. het stokje overnemen van Twan van den Munckhof. Hij heeft op die datum zijn laatste werkdag bij Rivas en gaat na een loopbaan van ruim 40 jaar in de zorg genieten van zijn pensioen.

Lees meer »

Cliënten waarderen zorg behandelaren Rivas Expertise Centrum met een 8,6

De cliënten van het Rivas Expertise Centrum beoordelen de zorg van onze fysiotherapeuten, ergotherapeuten en diëtisten gemiddeld met het cijfer 8,6. Dat is de uitkomst van het cliënttevredenheidsonderzoek over 2022. ‘Onze medewerkers hebben veel verschillende expertises en werkvelden, maar mensgerichte zorg staat voor ons allemaal 

Lees meer »

Huisartsenpraktijk Schulte zoekt een opvolger!

Huisarts Albert-Jan Schulte is op zoek naar een opvolger. Na zo'n 32 jaar altijd klaar stond voor zijn patiënten gereed. Hij was opvolger van huisarts Bloembergen die in 1991 afscheid nam van zijn patiënten nadat hij 34 jaar lang als dokter had gewerkt.

Lees meer »

Landelijke actiedag ziekenhuizen op donderdag 16 maart

Ziekenhuismedewerkers in het hele land voeren op donderdag 16 maart actie voor een betere cao. De vakbonden hebben voor die dag een zondagsdienst afgekondigd. Dat betekent dat er wordt gewerkt zoals normaal gebeurt op een zondag. Ook het Beatrixziekenhuis en de Lingepolikliniek doen mee aan deze actiedag. In dit bericht krijgt u antwoord op de meest gestelde vragen over de actiedag.

Lees meer »

Rivas Zorggroep ondertekent als eerste ketenzorginstelling ‘Direct Duidelijk Deal’ voor heldere taal

Rivas Zorggroep heeft vandaag als eerste ketenzorginstelling in Nederland de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De Direct Duidelijk Deal is een intentieverklaring waarmee Rivas Zorggroep afspreekt om duidelijke taal te gebruiken. Mariëlle Bartholomeus, lid van de raad van bestuur van Rivas, ondertekende de deal in Den Haag. Ook gaat de raad van bestuur de intentieverklaring van de Alliantie Gezondheidsvaardigheden tekenen. Daarmee geeft Rivas aan een actieve bijdrage te leveren aan de doelen van deze alliantie.

Lees meer »

Arina Kruithof benoemd tot nieuwe bestuurder Stichting Syndion

Arina Kruithof is benoemd tot nieuwe bestuurder bij Stichting Syndion. Kruithof is sinds 2016 bestuurder bij Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond. Daarvoor werkte zij vijf jaar als directeur – bestuurder bij Halt. De afgelopen jaren vervulde zij tevens verschillende bestuurlijke functies bij Jeugdzorg Nederland, Stichting Wijzer in Onderwijs en Opvang en bij Stichting 180.

Lees meer »

ReumaNederland Collectecomité Gorinchem Zoekt

In de week van 20 tot en met 25 maart is het weer de jaarlijkse collecteweek van ReumaNederland. Na een heel mooi collecte resultaat in 2022 (€4700) zijn de Gorinchemse organisatoren weer op zoek naar collectanten en ook wijkhoofden (coördinatoren) die het huidige team willen ondersteunen in verschillende buurten in Gorinchem. 

Lees meer »

Maak kennis met onze zorg op de woonlocaties van Rivas

Binnen de langdurige zorg is Rivas op zoek naar nieuwe medewerkers. Daarom lanceren zij een korte videoreeks over het werken op de woonlocaties van Rivas. Medewerkers vertellen over de warme, liefdevolle zorg voor én met bewoners en hun naasten. Samen met collega's, in een hecht team. In een omgeving met verschillende expertises en kansen om te groeien als zorgprofessional. Daarnaast delen bewoners en hun naasten hun ervaringen met onze zorg. 

Lees meer »