Beatrixziekenhuis behaalt hoogste score in Elsevier Weekblad ‘Beste ziekenhuizen en klinieken’

Alweer heeft het Beatrixziekenhuis dit jaar een hoge score behaald in het onderzoek ‘Beste ziekenhuizen en klinieken’ van Elsevier Weekblad. Samen met adviesbureau SiRM heeft Elsevier 252 ziekenhuizen en klinieken onderzocht. In totaal 51 zorginstellingen - waaronder het Beatrixziekenhuis - springen eruit met een uitstekende kwaliteit van één of meer van zes veelvoorkomende behandelingen. 

Lees meer »

Subsidie Coronabanen in de Zorg 2022 geopend

Zorgaanbieders kunnen vanaf vandaag subsidie aanvragen voor coronabanen die zij gerealiseerd hebben voor de periode van januari 2022 tot en met juni 2022. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft het aanvraagloket voor deze subsidieregeling Coronabanen in de Zorg 2022 (COZO 2022) vandaag geopend. 

Lees meer »

Meest gekozen zorgpakketten in 2023 tot wel € 200,- duurder

Nederlanders met alleen een basisverzekering met het hoogste eigen risico (885 euro) gaan er in 2023 het hardst op achteruit. Zij betalen 200 euro meer aan zorgpremie en hebben weinig vrije zorgkeuze. Dit blijkt uit een jaarlijkse analyse van online consumentenadviseur Pricewise, op basis van de nieuwe zorgpremies en de meest voorkomende zorgprofielen in Nederland.

Lees meer »

Beatrixziekenhuis ondertekent Leefstijlakkoord

Hoe staat het met de leefstijl van Nederlanders? De helft van de Nederlanders heeft overgewicht en dat aantal stijgt. Minder dan de helft van de Nederlandser haalt de richtlijnen voor dagelijks beweging. Gelukkig daalt het aantal rokers, maar nog steeds rookt ruim 20% van de mensen in ons land. Er mag kortom dus best nog wel wat gebeuren om onze leefstijl te verbeteren.

Lees meer »

Cliëntenraad Beatrixziekenhuis zoekt nieuwe leden

Onze patiënten en hun naasten hebben een stem in hoe we de dingen aanpakken in het Beatrixziekenhuis. Daarom heeft het Beatrixziekenhuis een Cliëntenraad die de directie gevraagd en ongevraagd adviseert over allerlei onderwerpen. De Cliëntenraad van het ziekenhuis heeft nu plaats voor nieuwe leden. Wilt u ook meedenken en adviseren over hoe we de zorg voor patiënten zo goed mogelijk inrichten? Laat het ons weten!

Lees meer »

Open huis bij dagbesteding De Plataan

Bent u, voor uzelf of voor uw naaste, op zoek naar een gezellige, kleinschalige dagbestedingslocatie? Neem dan eens een kijkje bij De Plataan in Gorinchem. Dat kan tijdens de open dag op zaterdagochtend 12 november a.s.

Lees meer »

Een Bloedserieus Probleem

Ellesie Vrouwenkliniek houdt op 7 november een online voorlichtingsavond over hevig menstrueel bloedverlies. De kliniek, met vestigingen in Boxmeer en Gorinchem, wil vrouwen informeren over de mogelijkheden om een zware menstruatie te verlichten. 

Lees meer »