De app Polarsteps en Komoot

Op woensdag 24 juni zullen de heren van HCC!seniorenacademie tijdens een lezing uitleg geven over de apps Polarsteps en Komoot. Deze apps zijn handig voor avontuurlijke reizigers.

Lees meer »

Zomerse Lunchconcerten

De zomerse lunchconcertenreeks in de Grote Kerk start op woensdag 26 juni met een optreden van Heleen de Witte, Rob van Heck en Paul Groos. Zij presenteren het programma 'Mythisch met Muziek'. Elke week tot en met 11 september kun je genieten van gratis lunchconcerten van 12.15 tot 13.15 uur.

Lees meer »

Aanpak Grof Huisvuil

Het is goed om te zien dat D66 actief oplossingen zoekt voor het probleem van grofvuil in Gorinchem. Een uitgebreid artikel hierover is te vinden in De Stad Gorinchem. Het voorstel van D66 om de frequentie te verhogen waarin inwoners kosteloos grofvuil kunnen aanbieden, en het idee van maandelijkse ophaalrondes, zijn interessante opties die zeker verdere verkenning verdienen.

Lees meer »

Burendag 2024

Gorinchem is een stad waar iedereen kan en mag participeren. Daarom streven we naar aangename en veilige wijken en buurten. Op 28 september vieren we Burendag, een uitgelezen gelegenheid om elkaar beter te leren kennen, samen te komen en ons in te zetten voor een prettige, leefbare wijk.

Lees meer »

Zelfstandig inchecken met de Riveer-app

Als je regelmatig met de elektrische veren van Riveer reist, is het je waarschijnlijk al opgevallen dat er niet op elke overtocht een kaartjes verkoper meevaart. Dit komt omdat Riveer aanstuurt op zelfstandig inchecken. Stap ingecheckt aan boord en voorkom een sanctie!

Lees meer »

In­ter­ac­tie­ve work­shop "Goed voor­be­reid"

Het Rode Kruis biedt in de bibliotheek voorlichting en training om iedereen in Nederland voor te bereiden op noodsituaties, ook in jouw regio. Mensen leren via workshops, evenementen en trainingen hoe te handelen tijdens noodgevallen, hoe noodsituaties te voorkomen en de gevolgen ervan te beperken. We verkennen graag de mogelijkheden met je, afgestemd op jouw wensen en de specifieke doelgroepen.

Lees meer »

Basisscholen sporten bij Typhoon

Leerlingen van groep 3 en 4 van basisscholen De Tamboerijn, Jenaplan, Samen Onderweg, Anne Frank, Graaf Reinald, Montessori en JP Waale hebben vorige week de kans gekregen om atletiek te ervaren. Deze kennismaking werd georganiseerd door Atletiekvereniging Typhoon als onderdeel van het sportinitiatief Gorinchem Beweegt.

Lees meer »

Hoogbegaafd Geluk Café: evaluatie en behoeften

Op woensdagavond 19 juni zal Sabine Hessels aanwezig zijn bij de LimonadeBrigade om ouders en verzorgers van (mogelijk) hoogbegaafde kinderen de kans te bieden elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen. Tijdens deze bijeenkomst wil zij met jullie de voorgaande avonden evalueren en bespreken aan welke ondersteuning er nog behoefte is.

Lees meer »

Workshop bloemen vilten

Een fantastische gelegenheid om creatief aan de slag te gaan! Els van Lis houdt een workshop vilten waar je met Merinowol en zijdevezels een prachtige bloem kunt vervaardigen. Met de vilttechniek, die spierkracht en geduld vereist om losse wolvezels in een stevige vorm te veranderen, kun je werkelijk prachtige resultaten behalen.

Lees meer »

Afscheid Cora Rikkelman

Afgelopen week nam Cora Rikkelman afscheid van Dierenasiel Gorinchem na er 40 jaar haar hart en ziel in te hebben gestoken. Gedurende die periode zijn er vele veranderingen doorgevoerd, vooral op het gebied van regelgeving en het verbeteren van de faciliteiten.

Lees meer »