Alzheimer Nederland zoekt collectanten

Wist je dat 1 op de 5 mensen dementie krijgt? Bij vrouwen is dat zelfs 1 op 3. Deze verwoestende ziekte moet gestopt worden. Wil jij ook je steentje bijdragen aan een toekomst zonder dementie en tegelijkertijd actief blijven? Loop dan mee tijdens onze jaarlijkse collecte!

Lees meer »

Koffie met...het Hospice: Germaine en Majolijn

Wanneer thuisblijven geen optie meer is, kan een opname in ons hospice een fijn alternatief zijn. We ontvangen u én uw dierbaren graag in de warme, huiselijke sfeer van ons bijna-thuis-huis. Onze vrijwilligers staan daar, samen met de huisarts, wijkverpleging en familie, voor u klaar.

Lees meer »

Bijzondere Quilts in het Hendrick Hamel Museum

De nieuwe tentoonstelling in het Hendrick Hamel Museum staat in het teken van quilts. Leden van quiltvereniging De Lingelappers, die haar 30 jarig jubileum viert, tonen er hun mooiste werkstukken. Afgelopen zaterdag werd de opening verricht door meester- quilter Gert van Raalte. In zijn toespraakje legde hij een verrassend verband tussen de VOC – waar Hamel in dienst was - en de stoffen die men destijds gebruikte voor het maken van quilts.

Lees meer »

XXS Miniaturen in kunst en modelbouw

Het Gorcums Museum gaat de expositie "XXS Miniaturen in kunst en modelbouw" presenteren. Deze tentoonstelling, gewijd aan de wereld van miniaturen, zal plaatsvinden van 23 september 2023 tot en met 7 januari 2024.In de expositie XXS – Miniaturen in kunst en  modelbouw wordt ingezoomd op details. 

Lees meer »

Stadsorganist treedt in het huwelijk

Op woensdag 20 september zal de Stadsorganist van Gorinchem, Arjan Versluis, in het huwelijk treden met Margreet Dasselaar. De plechtige trouwdienst vindt plaats om 19:00 uur in de Grote Kerk van Gorinchem.

Lees meer »

Nieuw in de regio: Welzijn op Consult

Binnen de wijkverpleging wordt naast de medische zorgvraag ook met regelmaat een psychosociale hulpvraag gesignaleerd. Mensen die zich met (mentale) gezondheidsproblemen melden in het medisch domein, worstelen bijvoorbeeld met problematiek die zijn oorzaak vindt in het sociaal domein.

Lees meer »

Spreekuur CBR Rijbewijskeuringen in Gorinchem

Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een zgn. groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer u om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR.

Lees meer »

Zorghavo van start om jonge havisten kennis te laten maken met de zorg

Lyceum Oudehoven in Gorinchem is sinds dit schooljaar gestart met de zorghavo. Op 8 september is er een startevent georganiseerd waaraan de eerste leerlingen die voor de zorghavo gekozen hebben (23) en alle partners (de grote zorginstellingen in Gorinchem e.o. en 2 hbo instellingen (Avans Hogeschool en Christelijke Hogeschool Ede)) hebben deelgenomen. 

Lees meer »

World Cleanup Day

De spandoeken met de boodschappen "Samen Schoon," "Samen Blij," en "Wij Zijn Supporter van Schoon" zijn opnieuw opgehangen. Dit komt omdat op zaterdag 16 september de World Cleanup Day plaatsvindt, het grootste jaarlijkse wereldwijde opruimevenement.

Lees meer »