Platina huwelijk voor Bert en Nel de Ruiter-van Hecken

Gepubliceerd op 24 mei 2023 om 13:21

Bert de Ruiter (95) en zijn vrouw Nel de Ruiter-van Hecken (91) kregen onlangs burgemeester Melissant op bezoek. Het echtpaar was op 21 mei maar liefst 70 jaar getrouwd: een platina huwelijk.

Strand Oostvoorne

Als Bert met 2 Rotterdamse vrienden de bloemetjes buiten gaat zetten op het strand van Oostvoorne ontmoet hij Nel. Een afspraakje is al snel gemaakt. De vonk slaat over. Zijn vrienden feesten door, maar Bert krijgt stevig verkering met Nel. De liefde blijkt sterk, want het stel verlooft zich. Op 21 mei 1953 geven ze elkaar het jawoord in het Rotterdamse stadhuis. Omdat er in die tijd flinke woningnood is, trekt het jonge echtpaar in bij de ouders van Nel. In 1955 dient er zich een baby aan, dochter Joke wordt geboren. Gelukkig worden er in Overschie 3 kamerflats gebouwd en kan het jonge gezin verhuizen naar een eigen flat.

Duobaan

Ook na het huwelijk blijft Nel haar werk als administratief medewerker uitvoeren. Redelijk uniek in die tijd. Samen met een vriendin heeft ze een duobaan. De kinderen uit beide gezinnen worden door de niet werkende ouder opgevangen. Op deze manier kunnen beide vriendinnen blijven werken.

Bert werkt als Rijksambtenaar bij Nationale Nederlanden. Daarnaast heeft hij een parttimebaan in het Feyenoord stadion. Waar hij tijdens thuiswedstrijden en popconcerten actief is. Op een dag ontmoet hij daar zelfs Willem-Alexander, onze huidige koning. “Ik kan me deze ontmoeting nog goed herinneren”, vertelt Bert met een beetje trots.

Van verenigingsleven tot reizen

Bert en Nel wonen al 20 jaar in hartje Gorinchem en wandelen nog steeds dagelijks door de binnenstad. Beide echtelieden zijn altijd actief geweest in het verenigingsleven. Ze runden samen een voetbalkantine en hebben in diverse verenigingsbesturen gezeten. Zowel Bert als Nel zijn tot op hoge leeftijd zeer actief. Zo heeft Bert heel lang gevoetbald. Tenniste hij tot op 90-jarige leeftijd bij tennisclub Overwaard, waar hij bovendien nog actief is als lid van de kantinecommissie. Daarnaast heeft Bert op diverse Gorkumse basisscholen zijn schaakkennis overgebracht. Nel is jarenlang actief zwemster en wordt zelfs regionaal zwemkampioene. Samen hebben ze een tijdje bridge gespeeld. Het echtpaar is ook dol op reizen. Bert haalt een mooie herinnering op aan een reis naar Amerika met de hele familie. “Met het hele gezin tuften we dwars door Amerika”, aldus Bert. “We hebben tijdens ons huwelijk veel mooie reizen gemaakt”.

Feest

Het 70-jarige huwelijksfeest is gevierd met een lunch op Fort Altena met de familie. Dochter Joke en haar gezin zijn hier natuurlijk ook bij aanwezig. Inmiddels hebben Bert en Nel 2 kleinkinderen en 3 schatten van achterkleinkinderen. “Het enige wat ik kan zeggen is dat Nel en ik al 70 jaar gelukkig getrouwd zijn”, sluit Bert af.  

Bert en Nel de Ruiter- van Hecken namen de felicitaties van burgemeester Reinie Melissant in ontvangst


«   »