Winkeliers Langendijk doen nu ook mee met de Schone Winkelstraat-Estafette

Gepubliceerd op 7 juni 2023 om 19:07

Op een stralende woensdagmorgen heerste er op de Langendijk een bijzondere bedrijvigheid. Voor 7 juni waren de winkeliers van de Langendijk uitgenodigd om deel te nemen aan een speciaal evenement georganiseerd door het Burgerinitiatief Schoon Gorinchem, St. Gorinchem Citymarketing en winkeliersvereniging Hartje Gorkum. Deze keer zouden ze gezamenlijk met vrijwilligers de straat voor hun winkels schoonhouden, nog vóór de openingstijd.

Wethouder Attie Mager, verantwoordelijk voor toerisme en citymarketing, was aanwezig om het startsein te geven. Ze gebruikte een sirene om de winkeliers te mobiliseren, maar verontschuldigde zich meteen voor het mogelijke ongemak voor de nog slapende bewoners aan de Langendijk. Terwijl ze enthousiast de sirene bediende, verscheen er toch een ondeugende glimlach op haar gezicht.

De winkeliers van de Gasthuisstraat, de Hoogstraat en de Burgstraat hadden al eerdere keren mee gedaan en lieten zien dat zij ook nu meededen aan deze schoonmaakactie. Schoon Gorinchem bracht een handige 

peukenzuiger mee, die voor iedereen te leen was bij de VVV. Ze nodigden de winkeliers die nog niet meededen uit om de volgende keer ook van de partij te zijn. De peukenzuiger bleek al snel zijn nut te bewijzen. Aangezien de slang verstopt raakte van de vele peuken, moest hij wel een keer gereinigd worden.

Na afloop van de gezamenlijke inspanning was het tijd voor een gezellige afsluiting. De winkeliers en vrijwilligers kwamen samen en genoten van een heerlijk bakje koffie en koekjes, verzorgd door Sweet Ima en hotel Goud & Zilver. Er hing een positieve sfeer en iedereen was blij met de resultaten van de actie.

foto's: GP-buro


«   »