IFFG toont fascinerende documentaire bij Natuurcentrum

Gepubliceerd op 12 juni 2023 om 09:17

Vrijdag 14 en zaterdag 15 juli strijkt de organisatie van het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) met de Buitenbios neer bij het Natuurcentrum Gorinchem in het Gijsbert van Andelpark. Dat weekend start het IFFG zomerprogramma met een reeks aan unieke, verrassende en liefdevolle films. Bij het Natuurcentrum staan de films in het teken van het ondergrondse leven en een ingewikkelde bruiloft op het Deense platteland.

Vrijdag 14 juli kunnen bezoekers genieten van Onder Het Maaiveld. Regisseur Mark Verkerk houdt zich al jaren bezig met natuurfilms. Na zijn succesvolle film De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad, dook hij nu met zijn camera ondergronds. Het is een diepgravend pleidooi voor het behouden en herstellen van een gezonde bodem voor het leven op aarde.

De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. De film inspireert en verwondert en geeft inzicht in de bodem. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, diertjes, schimmels en bacteriën. Al het leven in die microkosmos dat druk met elkaar communiceert, is ronduit verbazingwekkend. Regisseur Verkerk komt deze avond speciaal naar Gorinchem om de film in te leiden en in gesprek te gaan met de bezoekers.

(meer tekst onder foto)

Foto OHM: Mark Verkerk aan het werk in het veld

Zaterdag 15 juli draait Persona Non Grata op de sfeervolle binnenplaats. Het plattelandsleven ziet er prachtig uit door de lens van Manuel Alberto Claro, een routinier die eerder camerawerk verrichtte voor de bekende filmmaker Lars von Trier. De gespannen sfeer binnen de familie wordt afgewisseld met humor en mooie beelden. Kortom, zomers genieten van prachtige films in een unieke sfeer.

Het complete programma, meer info en tickets: www.iffg.nl

Foto IFFG: Genieten van films op de binnenplaats van het Natuurcentrum


«   »