StoryTrail Theaterwandeling door Gorinchem

Gepubliceerd op 12 juni 2023 om 13:21

Op avontuur met de helden en schurken uit de stadsgeschiedenis

De Zonnekoning komt!’ klinkt het in Gorinchem in 1672. De stad is meteen in rep en roer. Want als Koning Lodewijk de 14e ons aanvalt, met zijn superieure leger van 130.000 man… Wat kunnen wij daar dan tegenover stellen? Niet veel, lijkt het. 

Onze vestingstad verkeert in deerniswekkende staat, net als ons leger. Er zit maar één ding op: een list verzinnen. Wat voor list dat is? Op elke eerste zondag van de maand kan je het gaan ontdekken tijdens de StoryTrail Theaterwandeling.

Verhalenverteller Hubertus is je gids. Samen met hem dwaal je door de Gorcumse geschiedenis. In het prachtige decor van de oude binnenstad kom je oog in oog te staan met de schurken én de helden uit 1672. Met de corrupte kolonel De Jager bijvoorbeeld, die alleen uit is op eigen gewin. Met woedende boeren en straatarme soldaten. Met de strenge veldmaarschalk Wirtz, die orde op zaken probeert te stellen. En met de trouwe dominee Dubois, die de goede hoop nooit laat varen.

Hoe dat allemaal gaat aflopen? En wat je daarvan tegenwoordig nog terug kunt zien in de stad? Je ontdekt het tijdens de StoryTrail Theaterwandeling, een heerlijk vertel-avontuur voor jong en oud.     

De StoryTrail stadswandeling Gorinchem begint op zondag 2 juli en zondag 6 augustus 2023 om 14:00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/gorinchemReserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal slechts € 17,50 per persoon (kinderen: € 11,05).


«   »