Gorinchem Gezond wandel-week-challenge!

Gepubliceerd op 18 juni 2023 om 09:12

De tweede editie van de Gorinchem Gezond Week staat voor de deur! Met Gorinchem Gezond laten we inwoners zien dat een gezond leven binnen handbereik ligt. We zetten in op het belang van én kennis over een gezonde leefstijl. 

Gorinchem Gezond wil gezonde keuzes leuker en makkelijker maken. In samenwerking met de Hersenstichting organiseren we daarom in de Gorinchem Gezond week een wandelchallenge. De start van de wandelchallenge (o.l.v. Fitwalk) is maandag 19 juni om 12.00 voor het Stadhuis!

De actie

Dat beweging goed is voor onze gezondheid is al langer bekend. Maar wist je dat bewegen ook gunstige effecten heeft op je hersenen? Het stimuleert de doorbloeding van je hersenen, verbetert de communicatie tussen hersencellen en heeft een positief effect op de ontwikkeling en groei van hersencellen. Wandelen of hardlopen kan daar een steentje aan bijdragen. Daarnaast is er niets leukers dan iets doen waar de hele stad aan mee kan doen!

We gaan in de week van 19 juni t/m 25 juni zoveel mogelijk km wandelen of hardlopen. Het streven is om gezamenlijk 2500 km te gaan lopen! Iedereen die deze week mee loopt maakt kans op een Bliekenbon twv €20,-

Hoe werkt het?

  • Je maakt deze kilometers door te gaan wandelen of hardlopen. Fietsroutes of andere sportactiviteiten (voetbal, tennis, e.d.) tellen helaas niet mee voor deze challenge.
  • Je houdt alle routes bij via de app Strava (die ook gekoppeld kan worden aan een Fitbit of gewoon via de telefoon te gebruiken). Je kunt hiervoor een gratis Strava account aanmaken.
  • We hebben een eigen club op Strava aangemaakt voor de challenge: Gorinchem Beweegt-Gorinchem Gezond
  • Alle wandel- en/of hardlooproutes leg je vast in de Gorinchem Gezond club op Strava.
  • LET OP: Bij ‘sport’ vul je ‘hardlooptraining’ in, ook als je gaat wandelen. Anders wordt de wandelroute niet geregistreerd in de Gorinchem Beweegt club op Strava.
  • Ga vooral vast even oefenen met de app, zodat het in november meteen goed gaat.
  • Wekelijks houdt Gorinchem Gezond de afstanden bij op basis van ‘klassement afgelopen week’ in Strava.

«   »