Kunstmaifestatie ManiVesta

Gepubliceerd op 25 juni 2023 om 18:22

Afgelopen weekend vond de langverwachte Kunstmanifestatie Manivesta plaats, voor het eerst sinds de coronapandemie. Op zaterdag 24 en zondag 25 juni brachten verschillende kunstenaars en artiesten een prachtige voorstelling in Gorinchem. Het evenement werd afgetrapt in het Gorcums Museum, waar een groep Gorkumse dichters een indrukwekkende Flashmob opvoerde.

De dichters brachten ieder apart bijzondere gedichten ten gehore, die uiteindelijk samensmolten tot één gezamenlijk gedicht met het thema "Thuiskomen".

Na deze poëtische vertoning was het de beurt aan BreakSquad, de bekende dansgroep. Ze presenteerden een adembenemende choreografie genaamd "Droom". De dansers voerden het stuk op met zoveel passie en precisie dat het publiek werd meegesleept in een droomwereld.

De finale van de dans was ronduit spectaculair. Een van de dansers maakte een salto over vier personen die naast elkaar zaten, waaronder twee kinderen. Het publiek hield collectief de adem in terwijl de danser de sprong uitvoerde.

Beide dagen kon men op diverse plaatsen in de stad genieten van kunst. Dit kon op maar liefst 31 locaties. Hierbij bestond ook de mogelijkheid om in woonkamers en tuinen te kijken naar mooie dingen. Op elke locatie was er iets moois te zien, variërend van schilderijen, beeldhouwwerken en fotografie tot installaties, performances en andere creatieve uitingen.

De Kunstmanifestatie Manivesta bood zo niet alleen een gevarieerd artistiek programma, maar creëerde ook een unieke sfeer van verbinding en ontdekking. Het was een weekend waarin kunst de stad verrijkte en mensen samenbracht in hun creativiteit.

video: GP-TV

foto's: GP-buro


«   »