Altijd al muziek willen maken?

Gepubliceerd op 5 juli 2023 om 12:13

Deze week bieden verschillende organisaties in de stad gratis kennismakingsmogelijkheden aan voor iedereen die geïnteresseerd is in muziek, zang en orkesten. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende activiteiten:

  1. Zangwerkplaats Kids (8-11 jaar): Op woensdag 5 juli om 15.00 uur kunnen kinderen tussen de 8 en 11 jaar deelnemen aan de Zangwerkplaats Kids. Tijdens deze bijeenkomst zullen de kinderen samen zingen, zowel in groepen als solo, en zelfs meerstemmig. Naast het zingen zullen ze ook drama-oefeningen doen en YouTube-filmpjes maken. Daarnaast krijgen ze de kans om te spelen op klokkenspellen en boomwackers, terwijl ze alvast wat leren over noten en muzieknotatie.

  2. Zangwerkplaats Teens (11-15 jaar) en Zangwerkplaats Teens (15 jaar en ouder): Voor tieners tussen de 11 en 15 jaar vindt op woensdag 5 juli om 15.45 uur de Zangwerkplaats Teens plaats. Als je 15 jaar of ouder bent, kun je aansluiten bij de Zangwerkplaats Teens (15 jaar en ouder) om 16.45 uur op dezelfde dag. Tijdens deze workshops worden er veel popsongs gezongen, meestal meerstemmig. Er wordt gewerkt aan zangtechniek, stemvorming en het leren zingen van noten. Naast het zingen staat ook het samenzijn centraal.

  3. Openbare repetitie van de Koninklijke harmonie en BazzBrass jeugdorkest: Op woensdag 5 juli van 19:45 tot 22:00 uur vindt er een openbare repetitie plaats van het Koninklijke harmonie en BazzBrass jeugdorkest. Dit is een uitgelezen kans om te ervaren hoe een orkestrepetitie verloopt, de humor van de dirigent te ontdekken en zelfs de mogelijkheid te hebben om een stukje te dirigeren. Ook ouders en ander publiek zijn van harte welkom.

  4. The Evergreens (50+ koor): Ben je 50 jaar of ouder en op zoek naar gezelligheid en een leuke bezigheid overdag? Dan kun je op donderdag 6 juli van 10:00 tot 11:30 uur aansluiten bij The Evergreens. Zoals de naam al doet vermoeden, zingt dit koor de mooiste evergreens, variërend van Queen tot The Beatles en van Shaffy tot Hazes. Er is geen zangervaring nodig, het belangrijkste is dat je plezier hebt.

Voor meer informatie en om je aan te melden voor een van deze activiteiten, kun je terecht op de website gorincheminspireert.nl/agenda. Dit is een geweldige gelegenheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met muziek, zang en orkesten. 


«   »