Workshop Recycle-art; Speeltuin voor je creatieve brein

Gepubliceerd op 13 juli 2023 om 09:53

foto: Els van Lis

Op donderdagavond 13 juli wordt er een workshop gegeven door kunstenares Els van Lis! Je gaat een figuurtje maken van afvalmaterialen; metaal, plastic en hout, denk aan bv afgedankte keukenbenodigdheden. Je gaat bekende vormen – zoals gezichten en figuurtjes- herkennen in de voorwerpen en van daaruit laat je jouw wezen ontstaan. 

Speeltuin voor je creatieve brein

Het aanwezige materiaal nodigt enorm uit tot spelen en om anders te kijken naar iets wat al jaren in je keukenla ligt. Voor het bevestigen, gebruiken we lijm, ijzerdraad, tape, touw e.d. We gaan in deze workshop niet solderen of lassen.

Zelf meenemen; schort, latex handschoenen

Een korte introductie van de kunstenares zelf:

“Ik ben enorm geboeid door ambachtelijke technieken en werken met natuurlijke materialen. Nuno-vilten, eco-printen, cyanotype, druktechnieken met plantaardige inkten, zijn terreinen waarop ik me graag begeef.

De afgelopen jaren kwamen daar oude gebruiksvoorwerpen bij, hoe kom je met deze materialen tot een overtuigend beeld. Iets wat ik graag onderzoek en wat ik graag met mijn cursisten deel.”

Els van lis, autodidact

Voor het bijwonen van de workshop vragen we een bijdrage van €5,-. Voor de Vrienden van het Gorcums Museum is het gratis.

Aanmelden kan op de website van sportencultuur.nl!


«   »