Openbare Bazuin repetitie was een succes

Gepubliceerd op 7 juli 2023 om 08:39

Eigenlijk zaten er meer muzikanten in de zaal dan publiek en dan praten we toch over een succes? Ja. Zowel publiek als muzikanten van jeugdorkest én groot orkest vonden het een verfrissende aanpak om de laatste repetitie voor de vakantie zó af te sluiten. 

Voor de jeugd werkt een dergelijk 'samen musiceren' zeer enthousiasmerend. Voor familie en belangstellenden ook even leuk om de muzikanten actief bezig te zien. Het was een soort 'open huis' waar ook niet leden spontaan in het orkest meespeelde. 

Natuurlijk werden er uit het publiek een aantal gastdirigenten geplukt die het dirigeren voor een groot orkest op hun 'Bucketlist' hadden staan. 

Publiek

Het publiek zat in en rondom het orkest; Oma die bij haar kleinzoon wilde zitten. Een mevrouw die haar man opzocht in het orkest en veel familie met broers en zussen toonden opperbeste belangstelling. Er werden op een soepele manier enige stukken doorgenomen en zelf bij de jeugd met solistische trekjes. Naast het musiceren werd het ook een 'kijkje in de keuken' van hoe het gaat op zo’n repetitie. 

Dirigent jeugd Sterren van Wijgerden en Jos Jansen dirigent groot orkest gaven een vlotte en gefraseerde uitleg over de te spelen stukken. Het geheel werd afgesloten door de nieuwe Bazuin BigBand o.l.v Koos de Jong. 

Lijkt het jou leuk om na de zomer mee te spelen in ons orkest? Stuur dan een mailtje naar secretariaat@debazuin-gorinchem.nl

Verwacht concert na de vakantie: Zaterdag 2 september ’Solo’s in concert’. Musici van de Koninklijke Bazuin presenteren dan een kleurrijk muzikaal programma.

foto's: De Bazuin


«   »