Em. De Jong wil Koninklijke BDU overnemen

Gepubliceerd op 7 juli 2023 om 09:21

Bron: De Stad Gorinchem

Koninklijke BDU, de uitgever van De Stad Gorinchem, heeft aangekondigd dat er een overnamebod is gedaan door Koninklijke Em. De Jong. Het definitieve besluit over het voorstel zal worden genomen door de aandeelhouders op donderdag 13 juli. 

Zowel de directie van Koninklijke BDU, inclusief de drukkerij BDUprint en uitgeverij BDUmedia, als de raad van commissarissen staan positief tegenover het voorstel van Em. De Jong. Bovendien heeft ook de gemeenschappelijke ondernemingsraad een positief advies gegeven.

Jeroen Cnossen, algemeen directeur van Koninklijke BDU, heeft aangegeven dat hij op dit moment geen verdere details kan verstrekken, omdat hij wacht op de besluitvorming van de aandeelhouders. Hij heeft echter wel bevestigd dat de bedrijfsnaam BDU zal blijven voortbestaan als een aparte werkmaatschappij binnen Koninklijke Em. De Jong.

Koninklijke Em. de Jong is opgericht in 1906 en behoort tot de grootste commerciële drukkerijen van Europa. Het familiebedrijf is gevestigd in Baarle-Nassau en heeft naast vestigingen in Nederland ook drukkerijen in België en Duitsland. Em. de Jong geeft tevens een groot aantal huis-aan-huiskranten uit. Het bedrijf heeft in totaal meer dan 1300 medewerkers in dienst.

foto: google streetview


«   »