Gorinchems Platform voor Gehandicaptenbeleid zoekt vrijwilligers

Gepubliceerd op 10 juli 2023 om 12:12

Stichting Gorinchems Platform voor Gehandicaptenbeleid (SGPG) zet zich al jarenlang in voor mensen met een beperking. Ons doel is om mensen met een beperking in staat te stellen zelfstandig te leven en volwaardig deel te nemen aan de samenleving.

We streven naar toegankelijkheid en uitgankelijkheid in verschillende aspecten van het leven, zoals de woonomgeving, school, werk, recreatie en winkelen. Niets is zo vervelend als ontoegankelijk openbaar vervoer.

Bij SGPG doen we er alles aan om zowel gevraagd als ongevraagd advies te geven aan de gemeente, organisaties en instellingen. Maar dat kunnen we niet alleen.

Help jij ons?

Om onze doelen te verwezenlijken, zijn we op zoek naar vrijwilligers (met en zonder beperking) die zich willen inzetten voor mensen met een beperking. Is dit iets voor jou? Aarzel dan niet en meld je aan als vrijwilliger bij het Gorinchems Platform voor Gehandicaptenbeleid. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar info@gehandicaptenplatformgorinchem.nl.

Voorlichting op scholen

Ook voor het Gehandicapte Informatie Project Scholen (G.I.P.S.project) kunnen we niet zonder vrijwilligers. Jong geleerd is oud gedaan. Met het G.I.P.S. project geven we voorlichting aan kinderen op basisscholen en speciaal onderwijs. Tijdens deze voorlichting ervaren de kinderen zelf hoe het is om een handicap te hebben en leren ze hoe ze hiermee kunnen omgaan. Dit gebeurt onder begeleiding van een coördinator en ervaringsdeskundigen.

Hoeveel tijd kost dit?

Het vrijwilligerswerk kost je ongeveer 3 uur per week. Bedenk eens, wat zijn nu 3 uur om bij te dragen aan een positieve beeldvorming over mensen met een handicap? Of zoals een van de deelnemertjes ooit zei: "Als ik in de regering kom, dan doe ik iets aan de trappen."

Doe vandaag nog mee!

Door vrijwilliger te worden bij SGPG krijg je de kans om rechtstreeks bij te dragen aan een inclusievere samenleving voor mensen met een beperking. Of je nu wilt opkomen voor toegankelijkheid of enthousiast bent over het informeren van kinderen, jouw betrokkenheid kan een groot verschil maken. Wacht niet langer en stuur een e-mail naar info@gehandicaptenplatformgorinchem.nl om je aan te melden als vrijwilliger bij het Gorinchems Platform voor Gehandicaptenbeleid. Samen werken we aan een toekomst waarin iedereen, ongeacht zijn of haar mogelijkheden, volledig kan deelnemen en gedijen.


«   »