Bewoners van Woonzorgcentrum De Schutse hebben nu een Trainingsparcours voor een Gezond Leven

Gepubliceerd op 1 augustus 2023 om 13:11

De bewoners van Woonzorgcentrum De Schutse in Gorinchem hebben alle reden om enthousiast te zijn, want zij hebben onlangs een sprankelend trainingsparcours in gebruik genomen, speciaal ontworpen om hen gezond en fit te houden. Het actieve beweegrondje, zo'n 500 meter, dat zich om het woonzorgcentrum heen slingert, werd deze week officieel geopend

De opening werd verricht door Eva Dansen, wethouder, en de gewaardeerde dames De Bruyn en Meyerman. Ondanks het regenachtige weer, lieten de bewoners zich niet tegenhouden om de feestelijke gebeurtenis te vieren. 

Dit trainingsparcours is ook uniek maakt. Speciaal afgestemd op mensen in een rolstoel, biedt het elke bewoner, ongeacht hun mobiliteitsniveau, de gelegenheid om deel te nemen aan de activiteiten. Voor de bewoners betekent dit een waardevolle kans om samen te genieten van een gezonde en actieve levensstijl.

De ontwikkeling van het trainingsparcours is het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen De Schutse en Gorinchem Beweegt. Het project werd mede mogelijk gemaakt door de steun van de provincie Zuid-Holland, die heeft bijgedragen aan de financiering van de toestellen en instructiebordjes. 

Dit trainingsparcours  bij De Schutse is geen eenling. Gorinchem heeft ook beweegrondjes in andere wijken, waaronder de Haarwijk en Gildenwijk, en binnenkort zullen ook Wijdschild en Hoog Dalem kunnen genieten van deze geweldige faciliteit. 

foto: Rivas - openingshandeling


«   »