Zilveren certificering: mensgerichte zorg staat centraal binnen Rivas

Alle zeventien woonlocaties en de wijkverpleging van Rivas Zorggroep hebben de zilveren Mensgerichte Zorg Certificering van Planetree ontvangen. Tussen 4 en 15 maart 2024 bezocht Planetree Rivas voor de driejaarlijkse beoordeling. Mensgerichte zorg is de kern van Planetree's filosofie. Rivas heeft tijdens deze periode het rapport met de voornaamste bevindingen in ontvangst genomen.

Lees meer »

Met bloemen aan de slag

Heb je moeite met het schikken van bloemen in een vaas? Natalie van 't Bloemenhuisje zal verschillende technieken demonstreren op donderdagavond, waarna je zelf aan de slag kunt met verse bloemen.

Lees meer »

Lever gratis je kapotte zomerse opblaasspullen in bij Waardlanden

Wanneer de zomer aanbreekt, trekken velen van ons naar het zwembad, het strand of een meer, vaak vergezeld van opblaasbare zwembanden, strandballen en luchtbedden. Maar wat te doen als deze kapot zijn? Van 1 juli tot en met 31 oktober kun je ze gratis inleveren bij de milieustraten van Waardlanden voor recycling, mits je een milieupas hebt.

Lees meer »

Staaroperatie aan twee ogen op één dag in het Beatrixziekenhuis

Op één dag aan beide ogen een staaroperatie laten doen. Dat kan in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Daarmee is het Beatrixziekenhuis een van de eerste ziekenhuizen in Nederland die deze manier van opereren aanbood en heeft inmiddels al veel patiënten succesvol geopereerd. Staar is een vertroebeling van de ooglens dat ontstaat door veroudering. Hierdoor kun je minder goed zien.

Lees meer »

Bruisende marktplaats tijdens de braderie

Zet je zondagse hoed op en kom naar het Centraal Punt aan de Grote Haarsekade 120 in Gorinchem, want op 23 juni verandert het in een kermis van koopjes tijdens de braderie! Met Stichting Jongeren Centraal als ringmeester, kun je van 10.00 tot 20.00 uur slenteren langs een bonte verzameling van marktkraampjes, smullen bij de food-tenten en swingen in de feestelijke sfeer. De toegang kost je geen cent!

Lees meer »

De app Polarsteps en Komoot

Op woensdag 24 juni zullen de heren van HCC!seniorenacademie tijdens een lezing uitleg geven over de apps Polarsteps en Komoot. Deze apps zijn handig voor avontuurlijke reizigers.

Lees meer »

Zomerse Lunchconcerten

De zomerse lunchconcertenreeks in de Grote Kerk start op woensdag 26 juni met een optreden van Heleen de Witte, Rob van Heck en Paul Groos. Zij presenteren het programma 'Mythisch met Muziek'. Elke week tot en met 11 september kun je genieten van gratis lunchconcerten van 12.15 tot 13.15 uur.

Lees meer »

Aanpak Grof Huisvuil

Het is goed om te zien dat D66 actief oplossingen zoekt voor het probleem van grofvuil in Gorinchem. Een uitgebreid artikel hierover is te vinden in De Stad Gorinchem. Het voorstel van D66 om de frequentie te verhogen waarin inwoners kosteloos grofvuil kunnen aanbieden, en het idee van maandelijkse ophaalrondes, zijn interessante opties die zeker verdere verkenning verdienen.

Lees meer »

Burendag 2024

Gorinchem is een stad waar iedereen kan en mag participeren. Daarom streven we naar aangename en veilige wijken en buurten. Op 28 september vieren we Burendag, een uitgelezen gelegenheid om elkaar beter te leren kennen, samen te komen en ons in te zetten voor een prettige, leefbare wijk.

Lees meer »