Jazz- & Gospeldienst in Grote Kerk

Gepubliceerd op 19 juni 2023 om 10:06

Dit weekend was er Vestingjazz in Gorinchem. Vrijdag speelden er, in de  horecazaken verschillende Jazzbands. Zaterdagmiddag kon met op de Grote Markt genieten van de Big Band Koninklijke Bazuin. Zaterdagavond stond Trijntje Oosterhuis op het podium. Ook de Varkenmarkt deed mee.

Het was allemaal al weer snel voorbij. Op zondag werd het festival al weer afgesloten met een Jazz- & Gospeldienst in de Grote kerk. Dit jaar was de getalenteerde gospelzangeres Denise Jannah te gast, samen met pianist Danny van Kessel. Ook de Spectacles Jazzband was aanwezig om de dienst met hun prachtige akkoorden te verrijken.

De kerk zat goed vol met enthousiast publiek, dat volop meeging met de opzwepende Jazzklanken. Dominee Mima Visschers leidde de dienst. Het samenspel van de krachtige stem van Denise Jannah en de virtuositeit van Danny van Kessel op de piano creëerde een betoverende sfeer in de kerk.

Mensen werden meegesleept door de bevlogenheid van de artiesten en de energieke klanken die door de kerkruimte weerklonken. De Jazz- & Gospeldienst was een geslaagd samenspel van geloof en muziek, waarbij het publiek en de artiesten in harmonie samenkwamen. Het was een bijzondere ervaring die zowel de liefhebbers van jazz als degenen die zich verbonden voelen met het geloof raakte en inspireerde.

Video en foto's: GP-TV/GP-buro