Hollands Jongerenkoor 13e editie gaat van start

Gepubliceerd op 25 juni 2023 om 18:46

 

 

Het Hollands Jongerenkoor is het grootste christelijke jongerenkoor van Nederland. Het koor heeft 12 edities gezongen. Na de zomervakantie wil het Hollands Jongerenkoor haar 13de  editie opstarten. 

De repetities starten medio september in de volgende plaatsen: Alblasserdam, Barneveld, Boskoop, Capelle a.d. IJssel, Genemuiden, Goes, Gorinchem, Kesteren, Middelharnis, Nunspeet, Terneuzen en Veenendaal. 

Het koor staat o.l.v. de bekende musicus Peter Wildeman uit Tholen. Daarnaast zijn er de vaste begeleiders Wilhelm Groenendijk uit Rotterdam (trompet), Mark Brandwijk uit Sliedrecht (pianist), Martin Weststrate uit Krabbendijke en Joost van Belzen uit Gorinchem als (organist). Het koor zingt psalmen, geestelijke liederen en een vleugje klassiek. Dit jaar zingen we het Hallel (psalm 113 t/m 118) op een speciale manier. 

Het koor heeft ook een eigen orkest. Het Hollands Jongerenorkest. Opgeven voor dit orkest is mogelijk. Het Hollands Jongerenkoor geeft concerten in de Doelen van Rotterdam, De grote kerk van Dordrecht, Gorinchem, Zeeland en op de Veluwe. Ook zingen we in Maastricht en Antwerpen. Daarmee is het koor uniek te noemen vanwege de grootte, maar ook vanwege de grote concerten die het geeft. Leden zijn vanaf 14 jaar hartelijk welkom op het koor. 

Meer informatie en opgeven als koorlid kan via de website: www.hollandsjongerenkoor.nl. De repetities starten medio september, tot die tijd kan je je opgeven. Dit jaar kunnen er maximaal 400 leden worden toegelaten.  De concerten vinden plaats tussen november 2023 en april 2024. Zing je ook mee?

foto's: Hollands Jongerenkoor