Eropuit met de Zonnebloem-Bliekenbike

Gepubliceerd op 22 juli 2023 om 08:55

Nog meer fietsmogelijkheden voor mensen met een fysieke beperking of mensen die niet zelfstandig kunnen deelnemen aan het verkeer, in en rond Gorinchem!

De Zonnebloem biedt aangepaste elektrische fietsen als oplossing voor mensen met een lichamelijke beperking of mobiliteitsproblemen. Deze fietsen bevorderen hun vrijheid en onafhankelijkheid, waardoor ze kunnen genieten van uitstapjes, terrasjes en de natuur.

Op 21 juli 2023 werd de Duofiets genaamd 'De Zonnebloem-Bliekenbike' officieel overhandigd aan Stichting Samen voor Syndion. De feestelijke gebeurtenis vond plaats voor het gebouw van Syndion aan het Stadhuisplein. Wethouder Eva Dansen overhandigde de sleutels van de fiets, die bevestigd waren aan een zonnebloem, aan Arina Kruithof, voorzitter van het bestuur van Syndion. De aanschaf en het gebruik van de fiets werden mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van verschillende organisaties, waaronder FOWW, De Rotary, Rabobank Coöperatiefonds, A.A. de Haan, de gemeente Gorinchem en Stichting Samen voor Syndion.

De Zonnebloem-Bliekenbike is speciaal ontworpen als aangepaste elektrische fiets waarbij een passagier samen met een bestuurder op pad kan gaan. De passagier kan desgewenst ook meetrappen. De fiets is uitgerust met diverse aanpassingen, zoals een draaibare stoel, zwenkbare voetenplaat en snelwissel voetfixatie, waardoor het ook geschikt is voor mensen met mobiliteitsbeperkingen, zoals spasmen of verlammingen.

Vanaf 1 september 2023 kan het publiek de duofiets reserveren voor gebruik. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via een link en ontvangen na toetsing een uitnodiging voor het gebruik van de smartphone app Topology, waarmee ze de Duofiets kunnen boeken. De kosten voor het huren van de Zonnebloem-Bliekenbike zijn €10,- per dag of €5,- per dagdeel, te betalen via de Topology app.

Meer informatie over de Zonnebloem-Bliekenbike is te vinden op de website van De Zonnebloem Gorinchem. De feestelijke overhandiging van de fiets werd afgesloten met een ritje over het Stadhuisplein voordat deze naar de stalling werd gebracht door een cliënt van Syndion.

Kijk voor meer informatie over de Zonnebloem-Bliekenbike op:
https://www.zonnebloem.nl/gorinchem/nieuws/2023/07/duofiets-de-zonnebloem-bliekenbike

Video en foto's: GP-TV / GP-buro