Een vuilniszak in de boom?

Gepubliceerd op 30 juli 2023 om 12:57

 Af en toe maak ik gewoon een rondje over de mooiste Vestingwallen van Gorinchem. En ondanks dat ik ondertussen wel elk plekje weet, kan ik het toch niet laten om steeds weer een paar foto’s te maken. De natuur verandert ten slotte per dag. Vooral de wal langs de Oostgracht is zo’n locatie.

Deze week waren het de waterplanten die de aandacht trokken. Terwijl ik het mooiste beeld probeerde uit te zoeken, zag ik in de verte iets hangen boven in een boom dat leek op een vuilniszak. Door dit object met de camera dichterbij te halen zag ik dat het geen vuilniszak was. Het was een vogel. Ik ben geen vogelaar, maar ik dacht een aalscholver. Dat ik van ver aan een vuilniszak dacht kwam omdat de aalscholver met de vleugels wijduit in de zon zat.

Thuis toch maar eens zoeken op internet wat ik precies gezien had. Hier kwam ik ook uit op een aalscholver en ik las: “Aalscholvers zijn vaak te zien op hoge uitkijkpunten, zoals boomtakken, stenen of paaltjes, waar ze hun vleugels uitspreiden om ze te laten drogen. Dit komt doordat hun veren geen beschermend vet hebben en snel doordrenkt raken tijdens het duiken.”

Dus een rondje over de wallen biedt altijd wel iets en je kunt er ook nog wat van leren.

op de foto: In de rode cirkel de zgn. vuilniszak 

het bleek iets heel anders