Week van Lezen en Schrijven bij De LimonadeBrigade

Gepubliceerd op 4 september 2023 om 09:17

Van 8 tot 15 september is het de Week van Lezen en Schrijven. In deze week wordt er extra aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid. Woensdagochtend 13 september en vrijdagochtend 15 september staat daarom het voorlezen centraal bij het PeuterCafé, de Ouder Kind Inloop en het MamaCafé.

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Om ervoor te zorgen dat deze doelgroep ook aan de samenleving mee kan doen, worden er tijdens de Week van Lezen en Schrijven allerlei activiteiten georganiseerd door diverse bedrijven en organisaties; De LimonadeBrigade draagt daar ook haar steentje aan bij.

Tijdens het PeuterCafé wordt er op woensdagochtend 13 september voorgelezen voor de kleintjes. Daniëlle komt met haar vertelkastje vol mooie verhalen. Komen jullie ook luisteren? Bij de Ouder Kind Inloop zal vrijdagochtend 15 september Jantine jullie kinderen komen voorlezen. Naar welke verhalen komen jullie luisteren deze week?

Wil je gezellig andere moeders ontmoeten, handige opvoedtips uitwisselen of nieuwe vriendschappen sluiten? Het kan allemaal op woensdag- of vrijdagochtend samen met je kindje! De gastvrouw of professional beantwoordt vragen over positief en ontspannen ouderschap. Regelmatig belichten deskundigen interessante thema’s en kun je even je vraag kwijt. Meedoen aan de genoemde activiteiten is niet verplicht, jullie mogen ook gewoon lekker komen spelen en limonade, koffie of thee drinken. Toegang is gratis. Koffie, thee en versnaperingen zijn voor eigen rekening.

Het PeuterCafé is op woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in de LimonadeBrigade, gevestigd in de Bibliotheek aan de Groenmarkt 1 te Gorinchem.

De Ouder Kind Inloop is op vrijdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur in Wijkcentrum Rozenobel, gevestigd aan het Dukatenplein 2 te Gorinchem.

Het MamaCafé is op vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in de LimonadeBrigade, gevestigd in de Bibliotheek aan de Groenmarkt 1 te Gorinchem.

Meer informatie over het programma staat op www.limonadebrigade.nl.