Hoogbegaafd Geluk Café: Hoogbegaafdheid en school

Gepubliceerd op 4 september 2023 om 09:23

Woensdagavond 13 september komt Sabine Hessels opnieuw naar de LimonadeBrigade om ouders/verzorgers van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen de gelegenheid te geven om elkaar te ontmoeten en samen ervaringen uit te wisselen. Deze avond als thema: ‘Hoogbegaafdheid en school’.

De meeste kinderen zijn weer naar school. Soms hebben ze een passende onderwijsplek, maar soms ook niet, of zelfs helemaal geen onderwijsplek. De combinatie hoogbegaafdheid en school is interessant. Want welk onderwijs is nu eigenlijk geschikt voor deze doelgroep? Wat mag je verwachten en vragen van school? Welke onderwijsbehoeften heeft een hoogbegaafd kind eigenlijk? Welke soorten scholen zijn er? En welke manieren van leren zijn er ook nog in plaats van school? Na het delen van kennis aan de hand van een presentatie is er ruimte voor vragen, ervaringen en gesprekken. Het kan heel helpend zijn om andere ouders te spreken en te horen; hun verhaal, je eigen verhaal en de uitdagingen die elke ouder en elk hoogbegaafd kind tegenkomen. Sabine, moeder van 4 hoogbegaafde kinderen, is ervaringsdeskundige en weet daarom als geen ander hoe enorm waardevol het kan zijn om ouders te ontmoeten die in een soortgelijke situatie zitten.

Sabine nodigt alle ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen van harte uit om te komen luisteren en ook om te komen delen. Juist de ervaringen van andere ouders kunnen enorm waardevol zijn. Uiteindelijk willen we allemaal het beste voor ons kind.

Het Hoogbegaafd Geluk Café vindt plaats op woensdagavond 13 september in de bibliotheek aan de Groenmarkt in Gorinchem. Vanaf 19.15 uur zijn ouders welkom en de avond start om 19.30 uur. Toegang is gratis. Voor de koffie/thee vragen we een kleine bijdrage.

Nieuwsgierig geworden? Je kunt je aanmelden via: hoogbegaafdgeluk@outlook.com. Zo weten we ook direct hoeveel mensen we kunnen verwachten. Sabine ziet uit naar jullie komst deze avond. Meer informatie over het programma vind je op www.limonadebrigade.nl en op de Facebookpagina.