Nieuwe Middelbare School "De Delta" Geopend in Gorinchem

Gepubliceerd op 29 september 2023 om 13:12

Op woensdagmiddag 27 september werd met veel enthousiasme De Delta, Gevestigd aan de Hoefslag, een gloednieuwe middelbare school in Gorinchem, gevestigd aan de Hoefslag, officieel geopend. De opening werd gemarkeerd door de symbolische handelingen van het planten van een boom en het hijsen van de vlag, gevolgd door een kleurrijke confettiregen door de leerlingen van De Delta.

Bij De Delta staat het individuele leerproces centraal. Elk kind volgt zijn of haar eigen pad, met de nieuwsgierigheid van de leerlingen als leidraad. Dit wordt bereikt door middel van uitdagende 'challenges', waarbij leerlingen samenwerken en van elkaar leren. De coaches begeleiden en ondersteunen de leerlingen bij hun leerproces.

Het onderwijsmodel van De Delta benadrukt dat het werken aan persoonlijke uitdagingen soms een behoorlijke inspanning kan vereisen. De coaches spelen hierin een essentiële rol door de leerlingen te sturen, te stimuleren, te inspireren en te voorzien van waardevolle feedback. De relatie tussen coach en leerling is wederkerig, waarbij elk kind de vrijheid heeft om de coach te kiezen die het beste aansluit bij zijn of haar behoeften. Bovendien worden ouders actief betrokken bij het leerproces van hun kinderen.

In 2021 is men gestart als projectgroep om een mogelijke start met een nieuw onderwijsconcept te verkennen. Na vele onderwijsconcepten onderzocht te hebben, koos men voor Agora-onderwijs. Agora-onderwijs geeft ruimte aan hun visie: om de volledige ontwikkeling van ieder kind centraal te stellen en de nieuwsgierigheid van het kind sturend te laten zijn.

De school kijkt uit naar een succesvol schooljaar en blijft zich inzetten voor de educatieve behoeften van haar leerlingen.

eigen beeld