Lezing over kunstmatige intelligentie

Gepubliceerd op 1 november 2023 om 13:34

Je kunt geen krant of tijdschrift openslaan zonder verhaaltjes over ChatGPT en AI (kunstmatige intelligentie) tegen te komen. Deze lezing geeft een overzicht van de verschillende “bots” die momenteel (stand: april 2023) gangbaar zijn. We bespreken ook de discussie die momenteel speelt over de mogelijke gevaren van AI.

De opkomst van ChatGPT en andere kunstmatige intelligentie (AI) bots is tegenwoordig niet te missen in de media. Om iedereen bij te praten over deze boeiende ontwikkelingen, organiseert de Hobby Computer Club (HCC) een lezing over de verschillende "bots" die momenteel gangbaar zijn in oktober 2023. Bovendien bespreken we de lopende discussies over de potentiële gevaren van AI.

Wat zijn chatbots? Chatbots zijn computerprogramma's die automatisch reageren op vragen van gebruikers, waardoor ze fungeren als virtuele assistenten die informatie verschaffen en gesprekken kunnen voeren. Deze chatbots maken gebruik van Kunstmatige Intelligentie (AI) om hun taken uit te voeren.

In onze presentatie wordt speciale aandacht besteed aan ChatGPT. ChatGPT is een van de meest geavanceerde chatbots die momenteel beschikbaar zijn en wordt beschouwd als een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van conversational AI. Dit model is getraind op enorme hoeveelheden menselijke conversaties en kan op een natuurlijke en menselijke manier communiceren met gebruikers. ChatGPT is in staat om vragen te beantwoorden over een breed scala aan onderwerpen. Als u meer wilt weten, nodigen wij u graag uit om onze presentatie bij te wonen.

De presentatie wordt verzorgd door de plaatselijke afdeling van de HCC en vindt plaats in De Rozenobel, gelegen aan Dukatenplein 2 in Gorinchem. U bent van harte welkom de lezing bij te wonen op maandag 13 november van 14.15 tot 16.00 uur.