Aldi opent op het Beckmanplein in Gorinchem Oost een nieuwe vestiging

Gepubliceerd op 27 november 2023 om 13:43

Donderdag 23 november werd op het Dr. H.B. Wiardi Beckmanplein de nieuwe buitenreclame gemonteerd aan de gevels van het winkelcentrum. Vanaf deze dag gaat Winkelcentrum Nieuw Dalem verder onder de naam Beckmanplein.

Ondernemers Beckmanplein blij met nieuwe naam. V.l.n.r Elbert van den
Doel, Margriet Verbeek, Erik van Mil en Mariëlle Bouwhuis. Foto: Alex Willemsen

“Sinds de komst van het nieuwe winkelcentrum op Hoog Dalem werd de naam van ons winkelcentrum regelmatig verward met die van hen en dat was lastig voor de communicatie,” vertelt Elbert van den Doel, eigenaar van de gelijknamige Plus Supermarkt. 
Samen met collega-ondernemer Gijsbertje van Mil van DA Gorinchem hebben we besloten dat er een nieuwe naam moest komen. Ons reclamebureau stelde voor om verder te gaan met de naam Beckmanplein. Kort, krachtig en vooral ook heel duidelijk. We hebben de kreet ‘hart van oost’ behouden, omdat we merken dat we dat voor veel bewoners zijn. In het hart van de wijk Gorinchem-Oost zijn we niet alleen de plek voor de dagelijkse boodschappen, maar vooral ook een gemoedelijke ontmoetingsplek. In het beeldmerk neemt het hart dan ook een belangrijke plaats in.”

(meer tekst onder foto's)

nieuwe buitenreclame foto's: Barry van Baalen

“Door de komst van ALDI zijn er enkele ondernemers vertrokken en moesten Bakkerij Margriet en onze DA-winkel verhuizen,” zegt Gijsbertje. Dat was een hele operatie, maar we zijn enorm blij met ons nieuwe onderkomen. “Afgelopen vrijdag opende ALDI haar tweede filiaal in Gorinchem en daarmee zijn alle vierkante meters weer gevuld in ons winkelcentrum en we merken het direct, want het is veel drukker geworden. Deze nieuwe klanten zorgen direct ook weer voor een nieuwe dynamiek en daardoor hebben we nog meer vertrouwen in de toekomst. Op het Beckmanplein, daar moet je zijn!

De nieuwe Aldi-vestiging bevindt zich in het voormalige pand van Lena Supermarkt, en hoewel de opening weinig spectaculair was, werd deze wel met open armen ontvangen door een lange rij wachtende klanten. Geen uitgebreide toespraken, enkel de woorden "We zijn open", waarna het winkelen kon beginnen.

wachten op de opening - foto: Barry van Baalen

Met deze vestiging van Aldi en de uitbreiding van het vloeroppervlakt van Super Plus wordt met deze recente ontwikkelingen een stap voorwaarts gezet naar een levendigere en meer diverse winkelervaring voor alle bezoekers en bewoners van Gorinchem Oost