Aan de slag met zorgtechnologie tijdens de Innovatie-impuls on tour bij Syndion

Gepubliceerd op 14 december 2023 om 13:48

Syndion was vrijdag 8 december host van de innovatie-impuls on Tour. Tijdens deze interactieve bijeenkomst die plaatsvond op het hoofdkantoor van Syndion in Gorinchem maakten medewerkers uit de gehandicaptensector kennis met innovatie en technologie. Zij konden, zien, horen én beleven hoe zorgtechnologie kan bijdragen aan meer eigen regie en zelfredzaamheid voor mensen met een beperking.

Ervaringsverhalen, een spannende escaperoom en een belevingsmarkt waar kennis gemaakt kon worden met diverse zorgtechnologieën. Zo werd de gehandicaptensector afgelopen vrijdag gestimuleerd en geïnspireerd om aan de slag te gaan met zorgtechnologie.
Door technologie in te zetten als logische aanvulling op de dagelijkse zorg en ondersteuning, hebben mensen met een beperking meer eigen regie en zelfredzaamheid. Zo kunnen zij meer kwaliteit van leven ervaren.

De bijeenkomst werd op deskundige wijze begeleid door VGZ ambassadeur Eva Eikhout. Syndion was één van de vier hosts van de innovatie-impuls. Pluryn in Nijmegen, Vanboeijen in Assen en Amarant in Breda waren de andere 3 hosts.

Syndion. Doen we samen

Syndion is er voor mensen – jong en oud- met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. We ondersteunen hen zó, dat zij kunnen opgroeien, leren, wonen en werken op een manier die zij zelf prettig vinden. Vanuit hun wensen en mogelijkheden. We voelen ons verantwoordelijk voor de manier waarop we dat werk doen. Vanuit onze missie en visie bepalen drie kernwaarden de inhoud van ons werk: Zeggenschap, Verbindend, Maatwerk met lef. Kijk ook op www.syndion.nl.