Voorlezen en Vossenjacht in de Bibliotheek

Gepubliceerd op 4 februari 2024 om 13:50

Zaterdagmorgen werd de lokale bibliotheek het toneel van een onvergetelijke ervaring voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 7 jaar. Burgemeester Reinie Melissanturgemeester nam het initiatief om een boeiend verhaal voor te lezen aan de kinderen en hun begeleiders, waarmee ze deze bijzondere ochtend inluidde.

In een comfortabele zetel, vergezeld van een speciaal gekozen boek, nam de burgemeester enthousiast de jonge geesten mee op een reis vol spanning en verrassing. Het verhaal, dat zowel educatief als vermakelijk was, boeide de kinderen, al werden de kleinsten wel eens afgeleid door bijvoorbeeld een hobbelpaard.

Met het oog op de diverse aanwezigheid van kinderen van Turkse afkomst werd het verhaal opnieuw verteld, ditmaal in het Turks. 

Tijdens een korte pauze genoten de jonge deelnemers van smakelijke hapjes en verfrissende drankjes, waarna de bibliotheek transformeerde in een speelveld voor een opwindende vossenjacht. Jonge avonturiers gingen op zoek naar verstopte vossen en verdienden stempels die aan het einde van de dag recht gaven op een verrassing van de bibliotheek.

De ochtend bracht niet alleen plezier en avontuur, maar versterkte ook de band tussen de kinderen en de burgemeester. De geslaagde voorleessessie en de avontuurlijke activiteiten zullen ongetwijfeld lang in de herinneringen van de jonge avonturiers blijven.

video: GP-TV

foto's: GP-buro