Voorjaarsvakantie in de bieb!

Gepubliceerd op 8 februari 2024 om 10:01

Tijdens de voorjaarsvakantie is er voor kinderen weer van alles te beleven in de bibliotheek  Gorinchem. Zo kun je maandagmiddag 19 februari van 13 tot 16 uur meedoen aan een damtoernooi en mooie prijzen winnen. Je wordt ingedeeld naar leeftijd en niveau.

Zowel voor beginners als gevorderden dus een leuke activiteit. Ook als je nog nooit gedamd hebt ben je van harte welkom. Leeftijd: van 8 tot 14 jaar.

Op woensdagmorgen 21 februari kunnen kinderen meedoen aan een knutselactiviteit. In samenwerking met Waardlanden organiseren we een workshop waarbij je met restafval een bloem gaat ontwerpen. Dit kan bijvoorbeeld met stukjes gejut hout of plastic afvalmateriaal.
We beginnen om half elf ronden om twaalf uur af. Alle kinderen van 6 tot 14 jaar zijn van harte welkom.

Ook op de woensdagmiddag kun je knutselen. Van 14.30 tot 16.00 kunnen alle kinderen vanaf 7 jaar meedoen aan een andere recycle activiteit. We gaan met oude boeken aan de slag. We toveren ze om tot egels die vervolgens met allerlei materialen versierd kunnen worden.

Op donderdag 22 februari gaan we aan de slag met Minecraft. Deze middag gaan we bouwen aan een molen. Voordat we dat doen gaan we eerst, onder leiding van Marleen van Zwienen, een molen in Gorinchem bezichtigen. Bij terugkomst gaan we zelf aan de slag in Minecraft. We vertrekken om 13 uur vanaf de bieb. Om 16 uur kunnen de kinderen hun
ontwerpen aan elkaar en aan eventuele ouders/verzorgers laten zien. Om 16.30 uur ronden we af. Voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar.

Alle activiteiten zijn gratis, ook voor niet-leden. Vanwege beperkte beschikbaarheid is het wel belangrijk om je aan te melden. Dat kan via de website of stuur mailtje naar jjordens@bibliotheekaanzet.nl. Eventuele ouders/verzorgers die graag aanwezig willen blijven tijdens de activiteit hoeven zich niet op te geven.