Thema Voeding en overprikkeling in Ouder Kind Inloop

Gepubliceerd op 3 mei 2024 om 09:34

Op vrijdagochtend 10 mei van 9.30 tot 11.30 uur bezoekt voedingsconsulente Marijke Swart de Ouder Kind Inloop in Wijkcentrum Rozenobel. Kinderen zijn nog volop in ontwikkeling en groeien hard. Daarom is het extra belangrijk om voedzaam en gevarieerd te eten. Het kan zijn dat je kind weinig lust, snel moe of juist heel druk is. Dit kan een signaal zijn van overprikkeling. Voeding en de manier van eten kunnen hier een grote rol in spelen. Marijke komt hier vrijdag over vertellen.

Marijke werkt als gewichtsconsulent in Gorinchem. Sinds haar 11de jaar heeft zij diabetes type 1 en daardoor kwam zij al heel vroeg in aanraking met voeding en gezondheid. Wat je eet, bepaalt voor een groot deel hoe jij je voelt en hoe gezond je bent. Dit heeft ertoe geleid dat zij gewichtsconsulent is geworden zodat zij ook anderen kan helpen om zich gezond en fit te voelen. Daarnaast is zij partner van Gorinchem Gezond. Dit is een initiatief vanuit de gemeente Gorinchem om gezond leven makkelijker en leuker te maken. Inmiddels geeft zij, samen met
Monique, de workshop ‘minder suiker meer energie’ op basisscholen voor groep 5 om meer bewustzijn te creëren over voeding. Marijke vindt het superleuk om voor een klas enthousiaste leerlingen te staan.

In haar begeleiding geeft zij voorlichting over voeding en kijkt zij samen met jullie hoe je dit kunt toepassen binnen je gezin. Als moeder van een dochter van 12 weet zij hoe lastig dit soms kan zijn. Je kunt niet alle ballen hooghouden; daarom werkt zij met kleine stapjes, want die zijn tenminste haalbaar. Kleine veranderingen zorgen voor goede resultaten in de toekomst.

Meer informatie over het programma staat op www.limonadebrigade.nl