In gesprek over ongewenste kinderloosheid

Gepubliceerd op 16 mei 2024 om 13:12

Praat je wel eens over een onvervulde kinderwens, of is het moeilijk om het gesprek te starten omdat je niet weet hoe de ander zal reageren? Eén op de zes koppels ondervindt problemen met het krijgen van kinderen. Desondanks blijft het een uitdaging om hierover te praten. Kinderwenscentrum Nij Linge neemt letterlijk en figuurlijk stappen om het taboe rond vruchtbaarheidsproblemen te doorbreken. Daarom organiseert de kliniek op 23 mei de 'Walk for Fertility'.

Fertiliteitsarts Grada van den Dool van Nij Linge deelt mee: "Dagelijks spreek ik patiënten die het lastig vinden om te spreken over hun onvervulde kinderwens en de noodzakelijke fertiliteitsbehandelingen. Ook hoor ik verhalen van familie en vrienden van deze patiënten die onzeker zijn over hoe ze steun kunnen bieden en het gesprek kunnen starten.

Op donderdagavond 23 mei vindt in Gorinchem de ‘Walk for Fertility’ plaats. Deze is bedoeld voor iedereen, maar vooral voor hen met een onvervulde kinderwens. We zullen een mooie wandelroute van ongeveer 5 kilometer langs de vestingwallen van Gorinchem volgen en praten over het thema ongewenste kinderloosheid. Praten tijdens het wandelen is vaak prettiger; je hebt meer ruimte, stiltes zijn minder ongemakkelijk en emoties kunnen vrijer stromen. Daarnaast is wandelen een toegankelijke vorm van beweging."

De wandeling begint om 18:30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Er wordt gezorgd voor een gezonde snack. U kunt zich aanmelden via de website van de kliniek op www.nijlinge.nl. Na inschrijving ontvangen de deelnemers meer informatie over de route.

Grada, Annemieke en Tamara (werkzaam bij Nij Linge kinderwenscentrum)