Meerdaagse stremming veer Brakel wegens werkzaamheden dijkversterking

Gepubliceerd op 29 mei 2024 om 10:46

De aanrijroute naar de veerverbinding over de Waal tussen Herwijnen en Brakel gaat veranderen. De werkzaamheden worden in delen uitgevoerd. Het is hierdoor helaas niet mogelijk om van maandag 10 juni tot en met vrijdag 14 juni met de veerpont te varen. Door de werkzaamheden aan de dijk komt er een nieuwe aansluiting bij de veerpont bij Herwijnen. Er komt een nieuwe extra weg onderlangs de Waaldijk.

Het verkeer van en naar de pont wordt gescheiden van het verkeer op de dijk. Hiervoor wordt een weg onderlangs de dijk aangelegd die vervolgens aansluit op de bestaande laagwater veerstoep. Ook komt er meer opstelruimte voor verkeer dat even moeten wachten op de pont. Dit is veiliger.

De eerste voorbereidingen zijn nu al in volle gang

De nieuwe verbindingsweg ligt er al. Hier moet nog wel een laatste laag asfalt bovenop. Ook ligt er nu nog een tijdelijke aansluiting tussen de huidige weg naar de laagwaterveerstoep en de nieuwe verbindingsweg.

Voor het tweede deel gaat de weg dicht

Nu moet nog de bestaande laagwaterveerstoep netjes worden aangesloten op de  nieuwe verbindingsweg. Dit betekent dat er een kleine week geen verkeer mogelijk is van en naar de veerpont tussen Herwijnen en Brakel. Dit is om zowel de veiligheid van gebruikers van de pont als die van de het personeel van de aannemer te waarborgen. Helaas betekent dit dan wel dat de veerpont niet kan varen. In overleg met Riveer is gekozen om dit te doen van 10 tot en met 14 juni 2024.

Alternatief voor voetgangers/fietsers

Gedurende de periode van maandag 10 juni tot en met vrijdag 14 juni kunnen voetgangers en fietsers gebruik maken van de veerverbinding Gorinchem - Woudrichem. Wij bieden deze optie als alternatief, gedurende de stremming in Brakel. Heb je een jaarabonnement of kaartjes voor het traject Brakel - Herwijnen dan kan je deze gebruiken voor een overtocht Gorinchem - Woudrichem.

Meer weten?

Heeft u vragen of opmerkingen? Stuur dan een mail naar mail@gralliantie.nl. Voor algemene vragen en calamiteiten kunt u contact opnemen met ons via de alliantietelefoon 06 22 88 08 09.