IFFG maakt zomerprogramma bekend

Het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) zorgt weer voor een zomer vol prachtige filmavonden. Op diverse locaties in Gorinchem en bij Slot Loevestein kijk je films in de buitenlucht.

Lees meer »

Gratis vestingwandeling met gids

Op zondag 28 mei is er weer een gratis vestingwandeling over de unieke Gorkumse vestingwal. De wandeling wordt begeleid door een deskundige vestinggids van de Werkgroep Vesting Gorinchem, onderdeel van de Historisch Vereniging Oud-Gorcum en gaat over het meest interessante deel van de vestingwal.

Lees meer »

De enige echte Bliekenbon

De enige echte 𝗚𝗼𝗿𝗰𝘂𝗺𝘀𝗲 𝗕𝗹𝗶𝗲𝗸𝗲𝗻𝗯𝗼𝗻: Leuk om te geven maar nog leuker om te krijgen! Weet je even niet wat je iemand wil schenken? Geef dan een Bliekenbon en laat diegene zelf een mooi cadeautje uitkiezen.

Lees meer »

Afscheid van Abraham Bloemaert

Nog t/m 21 mei 2023 kon je in het Gorcums Museum kijken baar: "De rechtspraak van graaf Willem de Goede, toegeschreven aan Abraham Bloemaert". Het schilderij gaat voor 10 jaar naar het depot van het Dordrechts Museum.

Lees meer »

Ad de Keijzer – Een werkwijze

De Gorcumse kunstenaar Ad de Keijzer (1923-1997) zou op 17 april 2023 de leeftijd van 100 jaar hebben bereikt. Reden voor het Gorcums Museum hem te eren met een presentatie van een aantal van zijn reliëfs en nog niet eerder getoonde tekeningen.

Lees meer »