Thjum Arts - Tijdloos Genot

Gepubliceerd op 2 november 2022 om 13:14

Cabaretier Thjum Arts ontdekte dat hij mensen kon laten lachen: ‘Perfectie is saai om naar te kijken’. Op zaterdagavond 12 november is aanstormend talent Thjum Arts te zien in Theater Peeriscoop. In de try-out van zijn voorstelling ‘Tijdloos Genot’ zoekt Thjum regelmatig naar de grenzen van wie hij kan zijn. 

,,Thjum speelt in zijn voorstelling ‘Tijdloos Genot‘ een anti-held en dat doet hij met verve. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement. Arts brengt een droogkomische performance” klinkt een reactie. Thjum zegt zelf over de voorstelling: ,,Ik zie er niet uit als iemand die graag uit zijn comfortzone klapt, toch hou ik ervan dingen te doen die eigenlijk niet bij mij passen en soms niet lukken, het is leuker om naar iemand te kijken die zoekende is. Perfectie is saai om naar te kijken.’’ 

Het bleek ‘comedy’ te zijn

In 2012 besloot Thjum mee te doen aan de jaarlijkse talentenjacht van school met zijn eigen geschreven theatermonoloog. Het was een poging tot verbinden met zijn schoolgenoten, maar tot zijn grote verbazing moest iedereen lachen en bleek wat hij deed ‘comedy’ te heten. Hij won de tweede prijs: een bon voor de Free Record Shop. Dat hij sinds die talentenjacht een enorme ontwikkeling door heeft gemaakt, blijkt als hij in 2018 mee doet aan het Amsterdams Studenten Cabaretfestival en daar de Jury- en Publieksprijs wint. 

Volgens de jury

Niet veel later is hij ook finalist bij het Leids Cabaretfestival en in 2021 wint hij de Jury- en Publiekprijs bij Cabaretfestival Cameretten. In het juryrapport van het Leids Cabaretfestival valt te lezen: “Filosofie, sociologie en spiritualiteit in één, zonder dat de humor inboet aan kracht: het is maar weinig cabaretiers gegeven.”

Bent u benieuwd geworden naar Thjum Arts? Het Aanstormend Talent Tarief (ATT) zorgt ervoor dat u voor een redelijke prijs kennis kunt maken met nieuw talent. Voor slecht 15 euro inclusief een kop koffie of thee krijgt u deze try-out voorgeschoteld. Bestel uw kaartjes op www.peeriscoop.nl of via 0183-690022. 


«   »